sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

mei 2019

De UX trends van dit moment

UX (User Experience) design wordt steeds belangrijker bij het ontwerp van een website. Met dit artikel willen wij graag enkele UX trends van dit moment met jullie delen.

UX (User Experience) design wordt steeds belangrijker bij het ontwerp van een website. Met dit artikel willen wij graag enkele UX trends van dit moment met jullie delen.

UX writing

We zien dat bij copywriting de gebruikerservaring steeds belangrijker wordt. Een goede tekst wordt voor de gebruiker geschreven en staat in dienst van de conversie van een website. Dat betekent dat teksten helder, prettig leesbaar en zeker waardevol moeten zijn voor de lezer. Zwaar verteerbare teksten die in grote lappen worden aangeboden gaan we niet meer aanbieden.

Multi device design

Laptop, smartphone, tablet, smartwatch, slimme speaker… Het aantal apparaten waarmee we verbonden zijn met het internet is de laatste jaren flink gegroeid en dit zal de komende jaren enkel nog maar toenemen. We zien dat de moderne klantreis steeds meer apparaten raakt. Zo vraagt men aan de slimme speaker om een blauwe stofzuiger, wordt de blauwe stofzuiger op de tablet gekocht en krijgt men vervolgens de track-and-trace code op de smartphone toegestuurd. En sterk multi-device design houdt rekening met de verwachtingen van de klant en maakt optimaal gebruik van de kracht van elk device.

Smartphone: navigatie onder aan het scherm

Vaak dwingt de evolutie van onze apparaten ons tot het herzien van eerdere UX designs. En goed voorbeeld is de fysieke groei van de smartphone. Omdat de lengte van onze duimen niet evenredig is toegenomen zijn veel klikbare elementen buiten ons direct bereik geraakt. Om deze reden brengen we steeds vaker de hoofdnavigatie, conversieknoppen en andere belangrijke navigatie-elementen naar de onderzijde van het scherm. Op deze wijze vergroten we het gebruiksgemak en de kans op conversie op een smartphone.

Hoofdnavigatie, conversieknoppen en andere belangrijke navigatie-elementen worden verplaatst naar de onderzijde van het scherm. Op deze wijze vergroten we het gebruiksgemak en de kans op conversie op een smartphone.

Animatie en motion design

Motion design bewijst zich steeds vaker als een waardevol element van UX. Beweging maakt interacties duidelijker en intuïtiever. Beweging kan sturend ingezet worden om een bezoeker naar conversie te leiden. En andere beweging zorgt er voor dat elementen verschijnen op het moment dat ze relevant worden. Denk hierbij aan een uitnodiging tot feedback; het formulier schuift pas uit als een bezoeker er om vraagt. Ook kan een beweging of animatie helpen bij het vertellen van jouw verhaal. Zoals een mens ook op zijn/haar eigen wijze beweegt, kan een beweging ook karakter aan een merk toevoegen. Steeds vaker zien we dan ook dat 'motion language’ wordt toegevoegd aan het huisstijlhandboek zodat dit consistent wordt doorgevoerd bij de verschillende middelen.

Voice UI

In Amerika hebben de slimme speakers een enorme opmars gemaakt. Die opmars zien we hier in Nederland nog niet maar sinds kort kan de assistent van Google onze eigen taal verstaan én spreken. En dit gaat ongetwijfeld zorgen voor een groei van slimme speakers die enkel aangestuurd kunnen worden door een stem. Hiermee ontstaat de volgende vraag: hoe gaan we gebruikers bedienen als zij geen gebruik meer gaan maken van toetsenborden, muizen of zelfs schermen? Wil jij weten hoe een sterk UX design de prestaties van jouw website en andere online middelen kan vergroten? Wij vertellen je er graag meer over.

Tijs (1)

Meer weten over De UX trends van dit moment?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Tijs

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.