18 oktober 2018

Vrolijk Online @ DUUGfest 2018

Onze leergierige developer Roy heeft eerder deze maand DUUGfest 2018, het event van de Nederlandse Umbraco community, bijgewoond.

Op vrijdag 5 oktober werd het DUUGFest 2018 gehouden. DUUG (Dutch Umbraco User Group) is dé community van Umbraco developers in Nederland. Zij houdt door het gehele jaar verschillende bijeenkomsten om kennis uit te wisselen en andere Umbraco fanatiekelingen te ontmoeten. Voor mij zou het mijn eerste DUUG bijeenkomst worden. Het doel was meer te weten te komen over hoe anderen het development proces verbeteren en kijken wat dit voor Vrolijk Online zou kunnen betekenen. We willen namelijk het proces van development naar acceptatie verder gaan verbeteren en hiermee de kwaliteit van ons werk nog verder verhogen.

 

Dit jaar werd het DUUGFest voor het eerst gehouden in de Smederij van de Fabrique in Utrecht. Dit is een grote oude ijzersmederij van een grote voormalige fabriek. Een passende locatie, aangezien deze veel overeenkomsten toont met het industriële kantoor van Umbraco in Odense, Denenmarken.

 

Nadat de organisatie de 150 bezoekers welkom had geheten, nam Anders Sørensen namens Umbraco het woord om de eerste keynote af te trappen. Anders vertelde vol lof over hoe blij ze waren met de Nederlandse Umbraco community. Hij legde ook een onverwachte videoverbinding met Niels Hartvig aka “Chief unicorn” waarin hij ons, met een eenhoorn in beeld, meenam in de wereld van Umbraco en een sneakpreview van Umbraco 8 gaf. Umbraco 8 is al ver gereed en gaat een aantal zeer fijne toevoegingen krijgen ten opzichte van Umbraco 7.

 

Ook wil Umbraco de werkwijze van het uitrollen van nieuwe Umbraco versies verder gaan verbeteren en hierin nog meer de community en partners meenemen. Namens Umbraco was ook Sebastiaan Janssen aanwezig die in zijn afsluitende keynote aangaf hoe iedere developer kon bijdragen aan het nóg beter maken van Umbraco.

 

Door het bijwonen van de verschillende sessies heb ik nu een completer beeld van de mogelijkheden om het ontwikkelproces verder te verbeteren. Zo zijn er ideeën getoond om het uitrollen van database-aanpassingen te versnellen en het automatisch testen en uitrollen van nieuwere versies van onze projecten. Kort gezegd gaat dit een betere kwaliteit en minder handmatig, en dus foutgevoeliger, werk opleveren. Ook kon ik hierover sparren met andere ontwikkelaars die dit al hebben toegepast voor hun ontwikkelstraat.

 

Al met al was het een geslaagde en inspirerende dag met vele indrukken en goede sprekers van over de hele wereld. Gelukkig heb ik van elke sessie een presentatie die ik op mijn  gemak kan terugkijken. Ongetwijfeld ga ik daar interessante zaken uit vissen die ik kan toepassen bij de projecten voor Vrolijk Online.

 

Roy Wagemakers

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief