10 september 2019

Waarom mijn Magento v1 shop upgraden?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen is de meest belangrijke reden om te upgraden naar Magento 2, de veiligheid. Magento 1 publiceerde de eerste versie op 31 maart 2008. 7 jaar later, op 17 november 2015, verscheen Magento 2. Inmiddels zijn we dus alweer bijna 4 jaar verder.

Magento heeft ervoor gekozen Magento 1 niet meer te ondersteunen ná juni 2020. Wat betekent dit voor jou als Magento 1 shop eigenaar?

  • Geen security updates;
  • Geen quality fixes;
  • Geen nieuwe verbeteringen/ features.

Dit houdt in dat wanneer er een lek gevonden wordt door hackers, dit niet meer zal worden opgelost door Magento. Jouw shop en de bezoekers daarvan lopen in dat geval dus gevaar. Het belang van upgraden moet dus niet onderschat worden!

Wat Magento 2 te bieden heeft ten opzichte van Magento 1

Magento 2 wordt nog volop doorontwikkeld en hier pluk jij als gebruiker ook de vruchten van. De Magento community is non-stop bezig het product zo goed mogelijk te maken. Denk hierbij niet alleen aan verbeterde veiligheid en prestaties, maar ook aan nieuwe functionaliteiten. Omdat deze termen misschien op zich niet zoveel zeggen lichten we er een aantal toe:

Verbeterde schaalbaarheid en snelheid

Één van de hoofdredenen voor Magento 2 waren de prestaties. Magento 2 maakt meer dan 10 miljoen views per uur mogelijk, waar dit bij Magento 1 enkel 200 duizend was. Het laden van een pagina gaat ook gemiddeld zo’n 30-50% sneller.

Verbeterde checkout

Het checkout proces is in Magento 2 meer gestroomlijnd waardoor gebruikers het proces makkelijker doorlopen. De snelheid hiervan is ook 38% sneller dan dat het was in Magento 1.

Gebruikersvriendelijke admin-interface

De admin interface in Magento 2 is een stuk verbeterd t.o.v. Magento 1. Wanneer je niet bekend bent met het systeem zul je ervaren dat het relatief eenvoudig is om te vinden wat je zoekt. Ben je benieuwd naar wat er bijvoorbeeld bij de laatste versie van Magento 2 allemaal is bijgekomen? Dan zou je de release notes van Magento 2.3.2 eens kunnen raadplegen: https://devdocs.magento.com/guides/v2.3/release-notes/ReleaseNotes2.3.2OpenSource.html. Naast veiligheidsupdates zijn er dus ook een hoop nieuwe praktische ontwikkelingen.

Modules en extensies

Doordat Magento 1 niet meer doorontwikkeld wordt, worden er dus ook geen nieuwe modules meer ontwikkeld. We leven in een tijd waar gebruikers (bezoekers) steeds beter weten wat ze willen. Om de bezoeker een zo goed mogelijke ervaring te geven zijn er modulebouwers die precies weten hoe ze hierop moeten inspelen. 

Deze modules worden nog volop ontwikkeld voor Magento 2. Wil jij alles uit jouw (web)winkel halen en jouw bezoekers een goede shop ervaring geven? Dan liggen hier volop kansen!

Heb jij een Magento 1 webshop? Neem dan contact met me op zodat we de mogelijkheden van een upgrade naar Magento 2 kunnen doorspreken.


Mike Oerlemans, (Magento 2) Front- en backend developer

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Bel 073 888 58 42 of ga naar onze contactpagina