Althius

Althius is een recruitmentbureau dat hoogopgeleide professionals uit het buitenland (met name Italië, Portugal en Spanje) matcht met bedrijven in Nederland. Ze werken met native speaker recruiters die door hun intuïtieve taalbeheersing uitermate geschikt zijn om een goede selectie van kandidaten te maken op basis van de juiste criteria. Op deze manier brengt Althius vraag en aanbod samen. Althius vroeg Vrolijk Online een passende corporate identity te ontwikkelen.

Corporate image

In het latijn betekent altius hoger. Althius staat dan ook voor groei en ontwikkeling. We kozen voor de paardenbloem als corporate image. De pluizenbol van de bloem staat voor vruchtbaarheid en groei. Je blaast immers nieuwe zaadjes de wereld in. Dit beeld sluit aan bij wat Althius doet; het internationaal werven van nieuwe, gekwalificeerde en gemotiveerde talenten en komt terug in de verschillende uitingen zoals de pay-off Connect to grow en de boodschap We grow together. Dit zorgt voor eenheid in de uitstraling van het bedrijf.

Logo design

Een gesimplificeerde uitwerking van de paardenbloem komt terug in het logo. Binnen het logo is ook een pijl omhoog zichtbaar. Deze pijl roept associaties op met groei en ontwikkeling, wijst je de weg, maar slaat ook een brug naar verbinding. Het beeldmerk sluit aan bij het imago van Althius en zo ontstaat een herkenbare huisstijl.

Corporate identity

We vatten de huisstijl samen in een brandbook. Naast logo, corporate image, kleurgebruik en typografie geeft het handboek ook richtlijnen wat betreft het gebruik van beelden en fotografie. De beelden richten zich op het zakenleven waarbij ook het internationale karakter subtiel zichtbaar is. Althius werkt voor verschillende branches: IT, engineering, accountancy, automatisering en zorg. Voor elke branche hebben we bepaald welk type beeld sterk is. Het kleurenschema van de huisstijl komt als rode draad terug in die afbeeldingen. Omdat Althius mensen met elkaar in verbinding brengt, willen we ook mensen tonen op de foto’s om zo het persoonlijke van de dienstverlening te benadrukken.

On- en offline toepassingen

We pasten de nieuwe huisstijl meteen toe bij het ontwerp van de e-mailhandtekening voor de recruiters van Althius en bij het vormgeven van hun visitekaartjes. Daarnaast ontwikkelden we een onepager in stijl: een overzichtelijke website bestaande uit één pagina waar je alle informatie scrollend tot je kunt nemen. We blijven Althius ondersteunen bij het creëren van hun uitingen en het ontplooien van hun marketing.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Bel 073 888 58 42 of ga naar onze contactpagina

Hoi!

Leuk dat je er bent! Heb je een vraag? Stel hem hieronder en je hoort snel van ons!

Anders kunnen we je niet terugbellen
Anders kunnen we je niet terugmailen
Stel je vraag svp!

The form contains errors