sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Hendriks

Corporate website, ‘Werken bij’ website en huisstijl middelen

De Osse bouwonderneming Hendriks bedenkt, bouwt en beheert. Ze kiezen voor slim, sociaal en duurzaam. Met de disciplines ontwikkeling, bouw, techniek, onderhoud en beheer heeft het bedrijf alle expertises onder één dak.

Aan Vrolijk Online de eer om een Hendriks op de kaart te zetten. We ontwikkelden in de afgelopen maanden een nieuwe corporate website, een ‘Werken bij’ website én diverse huisstijl middelen. En dit is niet alles. Net als Hendriks zelf bouwen ook wij gestaag door.

Over Hendriks

Hendriks bestaat uit een hernieuwde samenvoeging van Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Hendriks Coppelmans. Met haar honderdjarig bestaan heeft Hendriks een imposante geschiedenis. Wat begon als een eenmanszaak in metselwerken groeide uit tot een ware bouwgroep.

Corporate website

Voor dit mooie bedrijf mochten wij een nieuwe corporate website bouwen. Een inspirerende website waarop Hendriks zich kwalificeert als duurzame en innovatieve integrale bouwer. Op de nieuwe website worden alle bouwdisciplines in woord en beeld uitgelicht en komen ook de vele prachtige projecten uitgebreid aan bod.

Duurzaamheidsmonitor

Hendriks bouwt aan duurzame leefomgevingen. Het innovatieve en vooruitstrevende karakter van het familiebedrijf komt op de website onder andere terug in de Hendriks duurzaamheidsmonitor. Deze monitor geeft bezoekers inzicht in de percentages CO2 reductie, biobased materialen en circulair materiaalgebruik dat bereikt is in de projecten.

Bouw corporate website

Op de wireframes na hebben wij het volledige ontwikkeltraject van de corporate website verzorgd: van sitemap tot design en van technische implementatie tot livegang. Het resultaat is een krachtige, professionele website waarop Hendriks zich helder profileert, kennis deelt en zich focust op toekomstige opdrachtgevers en werknemers. Kopers en bewoners van opgeleverde projecten worden via externe links doorverwezen naar aparte projectsites en het inloggedeelte Hoomctrl (als in home control). Voor elke bezoeker de juiste content.

Backend design

Voor de overzichten op de website maken we gebruik van infinite scrolling (oneindig scrollen) en niet van paginering. Als je naar beneden scrollt, worden de extra items automatisch geladen. De circle slider op de homepage is een mooi staaltje back- en frontend.

Vanuit technisch perspectief was vooral de frontend van de nieuwe website een uitdaging. Een uitdaging die we met beide handen en veel plezier aangrepen en ronduit volbrachten.

Frontend design

De nieuwe website van Hendriks heeft een unieke vormgeving met veel ronde vormen. Om deze look te creëren, maakten we veelvuldig gebruik van Scalable Vector Graphics. De uitdaging was om deze markante vormgeving voor alle devices te behouden. Missie geslaagd!

Met vele variabele contentblokken was het een uitdaging om de vele verschillende contentblokken qua code en lay-out netjes op elkaar aan te laten sluiten ongeacht de opmaak van een pagina.

Voor de geschiedenis van familiebedrijf Hendriks ontwikkelden we een interactieve tijdlijn waarbij de gebruiker via een tijdbalk eenvoudig en vlot naar het gewenste jaartal kan gaan.

'Werken bij' website

De nieuwe corporate website van Hendriks richt zich vooral op toekomstige opdrachtgevers en werknemers. Voor potentiële nieuwe werknemers en werkzoekenden ontwikkelden we een speciale ‘Werken bij’ website.

Werken bij Hendriks

Hendriks streeft ernaar de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland te zijn. Een website speciaal voor werkzoekenden, waarop het Brabantse bouwbedrijf zijn DNA toont, sluit mooi aan bij dat streven. 

De ‘Werken bij’ website richt zich vooral op werkzoekenden die het verschil willen maken in de wereld van ontwikkeling, bouw, techniek, onderhoud en beheer. Potentiële nieuwe werknemers worden uitgebreid geïnformeerd over de kerncompetenties, het werkterrein en het maatschappelijk betrokken karakter van het bouwbedrijf. Naast vacatures biedt Hendriks ook traineeships en stages.

Vacatures Hendriks

Alle vacatures op de website kunnen met een simpele druk op de knop worden gedeeld via social media en WhatsApp. Ook kun je direct solliciteren. Er is ruimte voor een motivatie en het uploaden van een cv. De vacatures kun je eenvoudig filteren op vakgebied, opleiding en soort dienstverband, maar je kunt ook gebruikmaken van de zoekfunctie.

AJAX filtertechniek

Op verzoek van Hendriks wordt bij het filteren van de vacatures niet telkens de hele pagina herladen, maar slechts het zoekresultaat. De techniek die we hiervoor gebruiken heet AJAX (Asynchronous JavaScript And XML). Voor online marketing is dit niet ideaal, maar het is wél fraai en voor gebruikers lekker snel!

Hendriks websites sterk verbonden

Tussen de ‘Werken bij’ en de corporate website van Hendriks creëerden we een soepele verbinding. Zo worden de werklocaties, die op een kaart op het contactformulier op de ‘Werken bij’ site worden getoond, door middel van een API-koppeling opgehaald uit de lijst van projecten op de corporate site. Voegt Hendriks in Umbraco een nieuw project toe aan hun corporate website, dan wordt de locatie daarvan direct en automatisch opgenomen in de kaart op de ‘Werken bij’ website.

Herkenbaar Hendriks

Uiteraard zijn de websites ook qua webdesign nauw met elkaar verbonden. De ontwerpen die we voor de corporate website bedachten, vertaalden we door naar de ‘Werken bij’ site. De websites kennen een primair en secundair kleurenpalet volgens het huisstijlhandboek van Hendriks. Blauwtinten op een helder witte achtergrond en oranje accenten vormen de herkenbare basis van de nieuwe Hendriks websites. Wij zijn er trots op!

Huisstijl middelen

Dat Vrolijk Online in staat is tot veel meer dan alleen websites bouwen, is bij Hendriks gelukkig wel bekend. En dus mogen we aan de slag met verschillende huisstijl middelen. 

Zo ontwikkelden we advertenties, banieren, bierviltjes, cadeaupapier, kaartjes, een nieuw logo voor de ondernemingsraad, ordners, tabbladen, roll-up banners, placemats, vlaggetjes en een ontwerp voor whitepapers. Er komen nog regelmatig nieuwe middelen bij. 

En alsof dat nog niet genoeg is, mochten we ook de bedrukking op bedrijfskleding ontwerpen. Dit zorgt voor een professionele uitstraling, en het vergroot op een simpele manier de naamsbekendheid van het bedrijf.

Graphic design

Het huisstijlhandboek van Hendriks kent een primair en secundair kleurenpalet. Blauwtinten met een oranje accent vormen de hoofdmoot. Deze huisstijl is doorgevoerd op beide websites en in de huisstijl middelen. Voor de vier markten waar Hendriks fijne plekken voor maakt - wonen, werken, leren en zorgen - hebben we herkenbare iconen vormgegeven.

Happy met Hendriks!

Wij zijn trots op een top samenwerking met Hendriks, een grote naam in Oss en omgeving. 

Het bouwproject voor de twee nieuwe websites van het Brabantse bouwbedrijf verliep erg prettig, mede dankzij de zeer goede onderlinge communicatie. Met veel plezier blijven we diverse passende huisstijl middelen creëren en bouwen we gestaag door aan nieuwe projecten. Een samenwerking om te koesteren!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.