sluit
menu

Staad groep

Corporate website

Focus op je website met de hulp van een ervaren websitebouwer

Staad Groep was op zoek naar een nieuwe website en een goede communicatie tijdens het proces en vond die: “We waarderen de enorm persoonlijke aanpak van Vrolijk Online”, vertelt Yanieke Jussen. “Als onze websitebouwer en sparringpartner mogen we ze altijd even bellen of appen. Ze staan elk moment voor ons klaar.” 

Persoonlijke pagina’s met umbraco als CMS

Binnen Umbraco maakt Vrolijk Online het mogelijk pagina’s helemaal naar wens samen te stellen. Zo sluiten boodschap en uitstraling perfect op elkaar aan. “Om het persoonlijke van Staad te benadrukken laten we nu op elke pagina zien bij welke persoon je terecht kunt voor vragen of meer informatie. Dat scheelt ons urenlange telefoontjes en eindeloze mailconversaties.”

Iedereen kan bouwen, niet iedereen kan communiceren

Staad Groep vindt de connectie met samenwerkende partijen belangrijk. Daarom bevallen de korte lijnen met Vrolijk Online zo goed: “We hebben een projectmanager waar we mee schakelen en die een oplossing heeft op iedere vraag. Iedereen kan een website bouwen, maar een snel en fijn contact is voor ons het allerbelangrijkst.” 

Yanieke

"Onze krappe deadline wisten we feilloos te halen met de strakke planning van Vrolijk Online"

Yanieke Jussen

Snap het bedrijf en de klant

De vorige website van Staad Groep was 7 jaar oud en dus dringend toe aan vervanging. Ondanks de korte deadline, werd het design zorgvuldig samengesteld. “Vrolijk Online snapte heel snel wie wij zijn, wie onze doelgroep is en hoe die in elkaar steekt.” Daarop is de flow aangepast: “Het resultaat was een overzichtelijk, simpel design zonder veel kliks voor de bezoeker. Less is more. Zo adviseerde Vrolijk Online ons ook om minder onderwerpen in de bovenbalk te stoppen.”

Blijf de website uitbouwen

Het belangrijkste omslagpunt is dat de website bij de communicatieafdeling van Staad Groep nu altijd on top of mind is. Voorheen werd er te weinig aandacht aan de site besteed, maar Vrolijk Online bracht daar verandering in. "Het is nu helemaal omgedraaid: we werken nu dagelijks aan het verbeteren van onze website. Het is ons visitekaartje. Wat je aandacht blijft geven, groeit. We merken dus dat onze website beter presteert."

Koppelingen

Staad heeft een snel wisselend aanbod van gebruikt materieel. Daarvoor bouwden wij een koppeling met het voorraadbeheersysteem van Staad. Het aanbod wordt realtime getoond op de website. Alle wijzigingen worden zijn dus ook direct zichtbaar. Bovendien kan de informatie over machines en onderdelen binnen Umbraco worden verrijkt met video’s, teksten en brochures. Op deze manier is de klant altijd op de hoogte van het actuele aanbod.

Nerd @lert

De machines worden via de XML api welke het voorraadsysteem van Staad aanlevert op onze server afgeleverd. Het voordeel hiervan is dat we geen hele zware API krijgen gezien we de data per machine/onderdeel verwerken. Hangfire controleert realtime wanneer er nieuwe data beschikbaar is en start het koppel proces. Mocht er iets mis gaan in het proces dan kunnen we dankzij Hangfire nauwkeurig zien waar het probleem zit.

In het koppelproces controleren we zaken als hoofdcategorie (machine, onderdeel etc.) en de subcategorie (mini graver, banaanbak etc.) Doordat we de koppeling op een slimme manier hebben opgezet kunnen deze categorieën ook dienst doen in de meertalige website en kan de klant zelf de namen aanpassen waar nodig. Ook nemen we afbeeldingen over om zo de request naar de API koppeling te beperken en ze te kunnen serveren alsof ze uit de staad-groep.nl website komen. Dankzij het gebruik van lichtgewicht POCOS hebben we geen overhead aan database-velden en kunnen we eenvoudig nieuwe velden toevoegen, wanneer de XML verandert en de data snel uitlezen.

In het koppelproces controleren we verder of de machinecategorie al bestaat en koppelen we de data via de content api, hiermee kan je nodes aanmaken, welke een referentie krijgen naar de data uit de XML.

Met de Umbraco package Ui-O-Matic is vervolgens in het dashboard van Umbraco te zien welke machines we uit de koppeling hebben gehaald en wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.

Aan de voorkant van de website wordt de machinedata opgevraagd uit de POCOS. Om dit proces nog sneller te maken dan het al is worden de machines ook in een cache-laag opgeslagen, zodat er niet bij ieder bezoek vanuit de database hoeft worden gelezen. In combinatie met Umbraco's eigen cache kunnen we de pagina's snel tonen.

Zet goed advies optimaal in

De communicatieafdeling van Staad Groep schrijft alles zelf, maar profiteert van het specialistische advies van onze websitebouwer en onlinemarketingspecialisten. "Zo kunnen wij als organisatie ons eigen sausje over de content heen gooien en profiteren we van de expertise van Vrolijk Online. Met hun hulp pakken we straks zelfstandig door."

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.