Projecten

Stoere corporate website

Staad Groep

Staad is een jonge en snelgroeiende onderneming gespecialiseerd in het leveren van nieuwe en gebruikte grondverzetmachines voor Midden- en Zuid Nederland. Hun oude website sloot niet meer aan bij de uitstraling en ambities van dit mooie bedrijf. En zo kwam de dag dat wij een bezoek brachten aan de thuisbasis van Staad in Veghel. Wij hebben Staad leren kennen als een ambitieuze organisatie die al heel serieus nadacht over hun volgende stap online. Al tijdens ons kennismakingsgesprek zagen we in onze ooghoeken de eerste stappen van een interaction design uitgewerkt op het raam. En ze vroegen zich ook al af welk CMS voor hen het beste zou werken.


Al snel werd duidelijk dat we samen iets moois wilden maken. En dat is de basis van elke prettige samenwerking. Voordat we aan de slag konden met een interaction design van de website heeft Staad ons meegenomen in de wereld van grondverzetmachines. Want het was inmiddels al even geleden dat wij een mobiele graafmachine of wiellader hebben gekocht. 🙂. Terug in onze werkplaats werd er in rap tempo een passend design gemaakt. Stoer, stevig, maar ook persoonlijk. Precies waar Staad voor… staat ;-)


Ook onder de motorkap werd flink gesleuteld. Als motor achter de website hebben we samen gekozen voor Umbraco. Dit robuuste CMS is uiterst betrouwbaar en bovendien erg gebruiksvriendelijk. Binnen Umbraco zijn diverse gereedschappen beschikbaar om pagina’s helemaal naar wens samen te stellen. Zo kunnen boodschap en uitstraling perfect op elkaar worden afgestemd. Om het persoonlijke van Staad te benadrukken kun je op elke pagina zien bij welke persoon je terecht kunt voor vragen of meer informatie. Dat voorkomt urenlange telefoontjes en eindeloze mailconversaties.


Staad heeft een snel wisselend aanbod van gebruikt materieel. Daarvoor bouwden wij een koppeling met het voorraadbeheersysteem van Staad. Het aanbod wordt realtime getoond op de website. Alle wijzigingen worden zijn dus ook direct zichtbaar. Bovendien kan de informatie over machines en onderdelen binnen Umbraco worden verrijkt met video’s, teksten en brochures. Op deze manier is de klant altijd op de hoogte van het actuele aanbod.

De machines worden via de XML api welke het voorraadsysteem van Staad aanlevert op onze server afgeleverd. Het voordeel hiervan is dat we geen hele zware API krijgen gezien we de data per machine/onderdeel verwerken. Hangfire controleert realtime wanneer er nieuwe data beschikbaar is en start het koppel proces. Mocht er iets mis gaan in het proces dan kunnen we dankzij Hangfire nauwkeurig zien waar het probleem zit.


Meer nerd-alert info! (;-) 

In het koppelproces controleren we zaken als hoofdcategorie (machine, onderdeel etc.) en de subcategorie (mini graver, banaanbak etc.) Doordat we de koppeling op een slimme manier hebben opgezet kunnen deze categorieën ook dienst doen in de meertalige website en kan de klant zelf de namen aanpassen waar nodig. Ook nemen we afbeeldingen over om zo de request naar de API koppeling te beperken en ze te kunnen serveren alsof ze uit de staad-groep.com website komen. Dankzij het gebruik van lichtgewicht POCOS hebben we geen overhead aan database-velden en kunnen we eenvoudig nieuwe velden toevoegen, wanneer de XML verandert en de data snel uitlezen.
In het koppelproces controleren we verder of de machinecategorie al bestaat en koppelen we de data via de content api, hiermee kan je nodes aanmaken, welke een referentie krijgen naar de data uit de XML.
Met de Umbraco package Ui-O-Matic is vervolgens in het dashboard van Umbraco te zien welke machines we uit de koppeling hebben gehaald en wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.
Aan de voorkant van de website wordt de machinedata opgevraagd uit de POCOS. Om dit proces nog sneller te maken dan het al is worden de machines ook in een cache-laag opgeslagen, zodat er niet bij ieder bezoek vanuit de database hoeft worden gelezen. In combinatie met Umbraco's eigen cache kunnen we de pagina's snel tonen.


Staad is een ambitieus bedrijf met grote plannen op online gebied. En in samenwerking met Vrolijk Online zullen deze plannen realiteit worden. Ook zijn we op dit moment bezig met het design van een aantal iconen voor hun verschillende servicediensten. Houd deze website dus goed in de gaten!

Wij wensen Staad Groep veel plezier en succes met hun nieuwe website!

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief