Projecten

De vacature site voor Vanderlande

Vanderlande careers site

Nieuwe opzet careers website

Alweer enige tijd geleden zijn we een partnerschap met Vanderlande aangegaan. We werken regelmatig aan de corporate website en de careers website, waarop alle wereldwijd beschikbare vacatures worden aangeboden. Al snel bleek dat de careers website toe was aan een nieuwe opzet en we zijn hiervoor een nieuw traject gestart.


Werkwijze

Dit traject zijn we begonnen met een uitgebreide inventarisatie van de wensen en behoeften van Vanderlande, waarna we deze hebben uitgewerkt in een plan van aanpak en direct een eerste interaction design. In deze fase werd de basis gelegd, zodat de nieuwe careers site helemaal klaar is voor de toekomst. De volgende stap betrof het maken van een volledig nieuw visual design. Nadat dit was gebeurd en ook goedgekeurd door Vanderlande, zijn we met het daadwerkelijk technisch bouwen van de website aan de slag gegaan.

Voor de opzet maken we gebruik van Umbraco, zodat Vanderlande zelf volledig en eenvoudig in staat is de contentpagina’s op de careers site te vullen in alle gewenste talen (waaronder zelfs Chinees!). Voor het tonen van alle vacatures hebben we koppelingen gemaakt met andere systemen binnen  Vanderlande. Workday en PeopleXS hebben we gekoppeld aan de career website om de vacatures te tonen. 


Optimalisatiefase: En hoe gaan we verder?

Na de livegang van de site starten we met de optimalisatiefase. Er komt verkeer op de site en we analyseren deze gegevens uitgebreid en proberen de website nog beter aan te laten sluiten bij de doelgroepen. Een voorbeeld van de vragen die we hebben gesteld en die we ook de komende tijd moeten blijven stellen: wat is de weg die de bezoekers afleggen naar de careers site en op welke manier kunnen we de website optimaliseren voor Google? Voorheen werden de vacatures überhaupt niet via Google geïndexeerd, maar dat is met onze nieuwe site uiteraard wel het geval. En nog een vraag: hoe kunnen we de diverse (marketing) kanalen zo goed mogelijk inzetten om de juiste mensen voor de juiste functie te vinden? Genoeg werk nog te doen dus, maar de eerste nieuwe stap hebben we gemaakt en daar zijn we erg trots op.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief