Vanderlande

Je moet maar durven: een website met meer dan 2500 pagina’s, boordevol informatie, foto’s, video’s en infographics, in vijf talen, helemaal opnieuw laten maken. Vanderlande durfde het aan. Wij ook!

Ruim een jaar geleden ontstond het idee om de websites van Vanderlande eens grondig onder handen te nemen. De corporate website voldeed, maar kon niet meer voldoen aan de nieuwe wensen van Vanderlande. We besloten samen om een compleet nieuwe website te ontwikkelen die wél aan alle wensen zou voldoen en bovendien een stuk gemakkelijker te onderhouden zou zijn.

Vanderlande levert transportsystemen voor interne logistiek, zoals systemen voor de afhandeling van goederen in magazijnen en distributiecentra, sorteersystemen voor pakketten en bagageafhandeling op luchthavens. Meer dan 600 vliegvelden over de hele wereld zijn voorzien van Vanderlande bagageafhandelingssystemen.

Online partnership

Om te beginnen hielden we de huidige website tegen het licht. Wat is goed? Wat kan beter? En welke nieuwe features willen we graag hebben? De marketing-communicatieafdeling verzamelde de wensen van alle afdelingen binnen Vanderlande en samen gingen we aan de slag om deze wensen te verwerken in de nieuwe website.

Om alles inzichtelijk te krijgen maakten we een uitgebreid interaction design. Daarmee kun je de structuur van de website eenvoudig weergeven, testen en waar nodig aanpassen. Na wat gummen en bijtekenen stond de structuur als een huis: een goed doordachte website waarin de bezoeker gemakkelijk zijn weg kan vinden, zoals het hoort.

Een bedrijf als Vanderlande heeft vele media uitingen. Het was aan onze webdesigner de taak de nieuwe website naadloos op deze uitingen te laten aansluiten. Met het interaction design in de hand werd een modern en duidelijk design gemaakt, geheel in de corporate uitstraling van Vanderlande, op welk apparaat je de website ook bezoekt.

Content is king

Om het onderhoud van deze website zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we gekozen voor Umbraco als CMS. Vanderlande had al ervaring met Umbraco, dus de keuze was eigenlijk een no-brainer. Wel hebben we de complete inrichting van de website opnieuw uitgedacht. In samenwerking met Vanderlande hebben we Umbraco dusdanig ingericht dat de website makkelijk is aan te passen en uit te breiden, in welke taal dan ook. Met meer dan 2500 pagina’s in beheer geen overbodige luxe, lijkt ons.

Bij Vanderlande werken meer dan 5500 mensen, waarvan ongeveer een derde in Nederland. Vanderlande is één van de grootste industriële werkgevers in Noord-Brabant.

No guts no glory

De keuze van Vanderlande om een compleet nieuwe website neer te zetten getuigd van lef. Het was een prima moment om alle teksten, afbeeldingen, video’s etc. weer eens door te lichten en aan te passen voor een website die klaar is voor de toekomst. Het resultaat mag er zijn, maar een website is nooit echt af. Als online partners zullen we Vanderlande dan ook blijven ondersteunen met uitbreidingen en aanpassingen aan de website.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Bel 073 888 58 42 of ga naar onze contactpagina