Shopware 6

Shopware is het grootste e-commerce platform in Duitsland, maar timmert ook buiten Duitsland behoorlijk aan de weg. Shopware is erg gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor mensen die graag content met e-commerce willen combineren. Shopware werkt snel en is makkelijk te leren. Bovendien bevat het tools voor online marketing en SEO/SEA.

Targeting

Shopware 6 heeft een ingebouwde rulebuilder op basis waarvan je bepaalde "business logica" kan uitvoeren. Stel je voor: je verkoopt kleding voor vrouwen. Vrouwen van 20 jaar hebben interesse in andere kleding dan vrouwen van 50 jaar. Als je hiervoor regels instelt kan je voor een vrouw van 50 jaar andere producten aanraden dan vrouwen van 20 jaar. Vrouwen van 50 zijn dus een andere doelgroep dan vrouwen van 20 jaar.

Door middel van automatisering is het makkelijk om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld: land, sales-channel en doelgroep.

Shopping Worlds

Shopware 6 maakt gebruik van Shopping worlds. Deze Shopping Worlds zijn pagina’s die door de beheerder makkelijk te onderhouden zijn. Het werkt met drag en drop elementen en kan in elkaar gezet worden met een makkelijke editor in de Shopware backend.

De editor bevat veel tools, zoals het gebruiken en maken van links, aanbieden van specifieke producten die je wilt uitlichten en het in elkaar zetten van mooie tekstblokken inclusief het gebruik van vele soorten lettertypen enzovoort. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Individualiteit

Door je klanten individueel te behandelen, kan je de klant heel specifiek bieden wat een hij nodig heeft. Voor een B2C klant meestal het prettigst dat er zo weinig mogelijk stappen nodig zijn om te krijgen waar hij voor komt. Onderweg wil je de klant natuurlijk wel zo veel mogelijk verleiden iets extra's mee te nemen, iets dat bij de doelgroep van de klant past.

Wanneer gebruik gemaakt wordt van de B2B suite is het voor klanten mogelijk om contacten aan te maken binnen het klantaccount. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld alle medewerkers van een bedrijf met hun eigen account orders plaatsen namens het bedrijf. Deze kunnen dan door het hoofdaccount worden goedgekeurd en doorgezet.

Dit maakt het voor B2B klanten heel overzichtelijk om alle bestellingen te onderhouden. Klanten in het B2B segment plaatsen orders ook vaak op een andere manier, deze mensen maken vaak gebruik van bestellijsten en voor deze klanten is het verleiden tot de aankoop van een extra product vaak minder relevant.

Nerd @lert!

Shopware 6 maakt gebruik van een "API first approach", dit wil zeggen dat zij de API centraal stellen. Ze maken gebruik van 3 soorten API's:

  • Frontend API: Met deze API kan je alle storefront operaties afhandelen, met andere woorden, je kan een geheel eigen custom storefront bouwen en door middel van calls naar deze API alle handelingen die een klant doet afvangen, je bent dus niet afhankelijk van het Shopware thema, je kan zelfs een mobiele applicatie laten koppelen op deze API om alle acties die een klant doet te ondervangen.
  • Admin API: Met deze API kan je alle handelingen die een shop owner doet afvangen. Je kan producten, categorieën en klanten toevoegen en bewerken. Je hoeft dus niet de shopware admin te gebruiken om dit te kunnen doen. Dit maakt het makkelijk een custom applicatie te maken die dit kan doen. Als je custom modules maakt in de Shopware Admin, dan worden hiervoor automatisch API endpoints voor gegenereerd.
  • Sync API: Deze endpoint is bedoeld om veel data in een request te kunnen versturen, dit maakt het makkelijk om een ERP of PIM systeem te koppelen en razendsnel data te synchroniseren.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Bel 073 888 58 42 of ga naar onze contactpagina