sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

april 2022

Haal meer uit je Umbraco website met HubSpot Forms

Als bezoekers informatie achterlaten via formulieren op je website, kan dit automatisch worden opgeslagen bij contacten in het CMS. Hiervoor is een koppeling tussen Umbraco en HubSpot Forms nodig.

Wat is HubSpot Forms?

Hubspot is een SaaS-oplossing (software-as-a-service) die is ontworpen om bedrijven te helpen hun aanwezigheid op het web te vergroten. De oplossing richt zich op marketeers. HubSpot combineert allerlei online tools tot één digitaal platform. Hierdoor kan je op een gestructureerde manier een vooraf bepaalde marketingstrategie uitvoeren die aansluit bij je digitale doelstellingen, waardoor je meer bezoekers kunt genereren.

Met Hubspot Forms, de formulieren tool van Hubspot, kan je belangrijke informatie over je bezoekers en contacten verzamelen. HubSpot Forms maakt het onder andere mogelijk om call-to-actions op maat in te zetten om gebruikers aan te moedigen tot gewenst gedrag.

Hubspot

Integratie Umbraco CMS met HubSpot Forms

De integratie van Umbraco CMS en HubSpot Forms biedt een aangepaste workflow voor Umbraco Forms. Hierdoor kan de input van formulieren die op de website worden ingevuld, worden toegewezen aan een HubSpot-contact en worden opgeslagen in het CRM-platform. 

Het gaat hier om nieuwe gebruikers die formulieren invullen op de website en waarvoor HubSpot een nieuw contact aanmaakt. Dat contact kan daarna gebruikt worden als lead voor marketing- of verkoopdoeleinden.

Hoe werkt dit?

Om met HubSpot Forms aan de slag te gaan moet je eerst een account aanmaken op de HubSpot website. De twee authenticatie-opties die ondersteund worden voor de integratie van Umbraco CMS en HubSpot Forms zijn: OAuth-protocollen en een API-sleutel.

Om via HubSpot API te werken, heb je een API-sleutel nodig. In het HubSpot account is het mogelijk een sleutel te maken en te kopiëren. Daarna is de API-sleutel beschikbaar vanaf het standaard dashboard. Op de website van Umbraco lees je hier alles over.

Haal meer uit je Umbraco website!

Heb jij ook interesse in werken met HubSpot Forms? Laat het ons weten! Onze professionals denken graag met je mee.

Ralph (1)

Meer weten over De integratie van Umbraco CMS met HubSpot Forms?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Ralph

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.