sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

juni 2019

"Wat doe jij eigenlijk voor werk Mariëlle?"

Wat staat ons te wachten

Graag laten we werknemers van Vrolijk Online aan het woord. Zo leer je ons kennen. Deze keer is dat onze ontwerper Mariëlle van Wijk.

Eén van de vragen die vaak voorbij komt de laatste tijd is; "Wat doe jij nou eigenlijk voor werk?” Omdat ik vaak niet veel verder kom als “ik maak ‘dingen’ mooi, en zorg voor het ‘sausje’ “, zal ik jullie nu wat beter uitleggen waar ik me allemaal mee bezig houd bij Vrolijk Online.

Even terug in de tijd

Omdat ik vroeger al een creatief kind was, met creatieve ouders, lag een creatieve opleiding redelijk voor de hand. Nadat ik naar de open dag was geweest van Sint Lucas was ik er dus ook meteen uit: daar wilde ik naartoe! Het was een strenge selectie en de helft van de aangenomen leerlingen haalde de eindstreep niet. Na 4 jaar knippen, plakken, schilderen, zagen, schuren en met mijn grote map en presentaties op de fiets en in de trein haalde ik de eindstreep wél! Ik was kei trots!

Etaleren en Grafische vormgeving: daar had ik mijn papiertje voor binnen. Omdat ik in beide richtingen stage had gelopen kon ik makkelijker de keuze maken welke richting mij het meest lag. Dat werd het grafisch ontwerp.

Toen begon het leven als een werkende… Eerst proeven aan het kantoorleven bij een bedrijf op de marketingafdeling, daarna volgden verschillende reclamebureaus - totdat ik uiteindelijk terecht kwam bij een webbureau. Daarin ben ik me verder gaan ontwikkelen en inmiddels kan ik met trots wel zeggen dat daar mijn grootste kracht ligt.

Een discipline op zich

Omdat ik me veel begaf tussen de techneuten kom je er gaandeweg achter dat webdesignen een discipline op zich is. Er zijn zoveel andere factoren belangrijk als bij een “normaal” ontwerp. Denk aan het volgende:

Software en pixels
Waar een echte vormgever natuurlijk niet zonder een Adobe pakket kan, is er bij een webdesign ook een programma waar een designer blij van wordt; namelijk Sketch. Hierin kunnen verschillende canvassen gebruikt worden naast elkaar, en kun je switchen tussen pixels en vectoren. Het blijft dus altijd haarscherp. Ook kun je d.m.v. symbols heel makkelijk dingen wijzigen zonder dat je alle documenten één voor één na moet lopen.

Er is geen "vast" formaat
De technische vooruitgang staat nooit stil. Denk bijv. aan mee schalende ontwerpen van websites (responsive designs) op verschillende apparaten. De weergave van een ontwerp moet ook op een smartphone of tablet zeker zo duidelijk zijn. In 2018 was zelfs 58% van de bezoeken op het internet afkomstig van mobiele apparaten.

Samenwerking met een team
Ook is een goede samenwerking met een team erg belangrijk. Je kunt elkaar aanvullen met allemaal je eigen kennis in het achterhoofd. Degene die het ontwerp technisch realiseert kijkt naar andere dingen als degene die zich bezighoudt met vorm en kleur. Uiteindelijk werk je naar allemaal hetzelfde doel: vette dingen maken!

Marielle

Meer weten over Blogbericht Mariëlle?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Mariëlle

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.