sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

maart 2022

Dit zijn de 6 trends in webdesign

Glas morfisme, parallax scrolling en no hero images. Zomaar wat termen die we vaker gaan zien de komende tijd. Ook benieuwd wat 2022 ons gaat brengen op het gebied van webdesign?

Minimalistisch design

User experience blijft onverminderd belangrijk in webdesign. Minimalistisch design gaat hier de komende tijd een boost aan geven. Door alleen essentiƫle elementen te tonen en al het overbodige weg te laten, kan je de aandacht van je gebruikers doelbewust op bepaalde elementen richten. Gecombineerd met een rustige witte of zwarte achtergrond gaan felle kleuren de komende tijd vaker gebruikt worden om dit effect te versterken.

Kijk eens op de zoekpagina van Google. Je ziet precies waarvoor je komt; de zoekbalk en het logo van Google. Heerlijk rustig en to the point. Op deze manier kan minimalistisch webdesign bijdragen aan een betere gebruikerservaring, snellere laadtijd en verhoogde conversie.

Afscheid van hero images

De laatste jaren was het bijna standaard; een hero image op je pagina. Deze beeldvullende afbeelding gaat in 2022 verdwijnen. Een duidelijke en beknopte boodschap is een stuk gebruiksvriendelijker en zeker niet minder stijlvol dan een nietszeggende foto. Bovendien past dit helemaal binnen de trend van minimalistisch webdesign.

Dark mode

Waar bedrijven zich de laatste jaren konden onderscheiden door een dark mode aan te bieden, wordt het in 2022 steeds meer de standaard.

Een dark mode zorgt voor minder wit licht op je scherm. De achtergrond van de website wordt donker gemaakt en de tekst in een lichte kleur getoond. Behalve dat het rustiger voor je ogen is, gaat ook de batterij van je device langer mee. Een uitstekende manier dus om de user experience van je gebruikers te verbeteren.

Symmetrisch design

In 2020 schreven we nog dat we de vaste grid en het symmetrisch design achter ons gelaten hadden. Toch is symmetrisch design in 2022 weer helemaal terug op de kaart. Ook dit past binnen de minimalistische design trend, waarin eenvoud en clean design centraal staan. Georganiseerde chaos is dus verleden tijd. Perfecte balans is de nieuwe trend.

Parallax scrolling

Parallax scrolling is een techniek waarbij sommige elementen, zoals afbeeldingen, sneller scrollen dan andere elementen op dezelfde pagina. Doordat afbeeldingen op de voorgrond sneller bewegen dan de elementen verder weg, ontstaat een illusie van diepte.

Waar parallax scrolling jaren geleden in overvloed werd gebruikt en veel spektakel en chaos op je website veroorzaakte, wordt het in 2022 juist subtieler toegepast op detailniveau. Zonder de gebruiker af te leiden kan het effectief zijn om (nieuwe) producten of diensten te highlighten.

Glas morfisme

Ja, ook dit jaar hebben we weer een nieuwe term: glas morfisme. Door transparantie, onscherpe motieven en schaduwen te combineren ontstaat visueel een glasachtig effect. Doordat dit de gebruiker een gevoel van diepte geeft, kun je elementen laten opvallen en de leesbaarheid verbeteren. Het geeft een professionele uitstraling en daarom zullen we dit zeker terug gaan zien in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening.

Heeft jouw website een redesign nodig?

Onze experts hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de allernieuwste trends.

Neem contact met ons op!

Marielle

Meer weten over Dit zijn de 6 trends in webdesign?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Mariëlle

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.