sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

oktober 2019

Dit zijn de webdesign trends voor 2020

Het einde van het jaar nadert. Onze design & UX specialist onthult de webdesign trends voor 2020. Lees hier over de bruisende trends van het nieuwe jaar!

Opvallende kleuren

Kleur, kleur en... kleur! In 2020 kunnen we er niet omheen. Hoe gewaagder, hoe beter. Met onder andere gedurfde kleuren kun jij je website laten opvallen tussen honderden concurrenten. Stap daarom eens vaker af van de veilige, neutrale huisstijlkleuren en 'go wild'!

Kleine animaties

Maak je website minder stijf door het gebruik van micro-animaties. Een voorbeeld hiervan is een pijl die suggereert dat de bezoeker verder moet scrollen. Of leg de focus op die ene belangrijke call-to-action. Misschien is het voor jouw e-commerce omgeving wel belangrijk dat we op een leuke, creatieve manier de winkelwagen presenteren. Of laten we de check-out dynamischer maken. Kortom; animaties zijn een goede toevoeging voor je website en vergroten ook de gebruikerservaring, maar zorg er wel voor dat de animaties niet te veel afleiden van de rest van de pagina.

“Micro-animaties zijn een goede toevoeging voor je website en vergroten ook de user experience, maar zorg er wel voor dat de animaties niet te veel afleiden van de rest van de pagina”

Go big or stay home

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je website om de juiste snaar te raken; typografie. Met de juiste typografie creëer je persoonlijkheid en kun je laten zien waar je bedrijf voor staat. Belangrijk blijft de balans tussen het creatieve aspect en de belangrijke functie van typografie; het overbrengen van informatie. De nieuwste trend op het gebied van typografie is om grote, gewaagde en custom lettertypen te gebruiken.

Broken grid & full screen ontwerpen

We hebben ons voorgenomen om het ‘vaste grid’ eens wat vaker achterwege te laten. En dat is maar goed ook! We zien een trend waarin we steeds minder ‘grid designs’ zien en steeds meer ‘broken grid designs’; deze noemen we ook wel asymmetrische designs. Geef je website een unieke toon, speels karakter en onderscheid je van de rest. Zonder grid kun je namelijk gebruik maken van het volledige scherm. Scrollen van boven naar beneden en terug, of van links naar rechts en vice versa. Veel witruimte en elementen die inladen van alle kanten. Het mag allemaal, als het vooral maar niet braaf is.

Brutal design

Ken je de gabberpakken van vroeger nog? De echte 90’s kleuren? Felroze met paars en blauw? In 2020 mag het weer. Dikke, vette schokkende animaties, 90’s typografie… Het klinkt misschien lelijk maar dat is het niet. Het is de perfecte kans om je te onderscheiden van de rest, mits je doelgroep dit natuurlijk toelaat... ;) Wie daagt ons uit?

Nog steeds: less = more

Door al het bovengenoemde design geweld zou je misschien denken dat het niet gek genoeg kan. Maar kijken we naar de grote jongens als Apple, Twitter en AirBnB dan zou je bijna denken dat er niet meer ontworpen wordt. Mobiele interfaces die veel witruimte bevatten, met gebruik van grote iconen en weinig kleur. Het klinkt misschien saai maar het is super gebruiksvriendelijk en met de juiste typografie ook nog eens super functioneel. Geen gekke toeters en bellen maar to-the-point en snel. Ook wel eens fijn in deze drukke tijden!

Durf jij het aan?

Kortom; 2020 zit vol met spannende ontwikkelingen. Wij staan te trappelen om voor je aan de slag te gaan! Durf jij het aan?

Marielle

Meer weten over Dit zijn de webdesign trends voor 2020?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Mariëlle

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.