sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

juli 2021

Magento vs WooCommerce

Zoek je een open source e-commerce oplossing voor je webshop? En twijfel je tussen Magento en WooCommerce? Dan is het handig om je te verdiepen in de verschillen. Wij leggen de twee naast elkaar.

Adobe vs WordPress

Magento Open Source is het in PHP geschreven e-commerce platform van Adobe. WooCommerce is de open source e-commerce plug-in voor WordPress. Beide webshopsystemen zijn gratis. Bovendien is de broncode van de software in beide gevallen vrij beschikbaar en aanpasbaar. Welke kies je dan?

Groot vs klein bedrijf

WooCommerce en Magento delen veel essentiële functies, maar zijn ontworpen voor verschillende soorten gebruikers en verschillende stadia van een online winkel. Voor een simpele webshop zonder allerlei fancy mogelijkheden is WooCommerce waarschijnlijk de snelste en minst kostbare keuze. Zonder een regel code te kennen, kun je hier aardig mee uit de voeten. Voor grote en middelgrote webwinkels raden we Magento aan. Deze krachtige software vereist wat meer technische kennis, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. De beveiligingsoplossingen en schaalbare tools voor product- en betalingsbeheer zijn speciaal ontwikkeld voor grotere bedrijven.

Vrij vs gebonden

Met de WooCommerce plug-in kun je alleen WordPress websites in webshops omzetten. Je bent dus gebonden aan WordPress. Met Magento daarentegen ben je niet gebonden aan een contentmanagementsysteem (cms). Het is een totaaloplossing wat Magento in vergelijking met WooCommerce meer geschikt maakt voor grote, al dan niet internationale, ondernemingen.

Veiligheid vs populariteit

De veiligheid van jouw webshop staat bij beide e-commerce aanbieders hoog in het vaandel. Zowel bij Magento als WooCommerce zit het wel snor met de standaard safety. Beide hebben bovendien de mogelijkheid om extra veiligheidsmaatregelen te treffen. Laten we ze battlen, dan is Magento de winnaar. Doordat WordPress - en dus WooCommerce - het meest gebruikte platform is, is het ook onder hackers populair en worden hier de meeste aanvallen op uitgevoerd.

Online vs offline

Eén van de belangrijkste functionaliteiten van een webshop is productbeheer. Met WooCommerce zet je binnen no-time je eerste producten online, zeker als je gewend bent aan de WordPress interface. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en je kunt je producten zowel on- als offline verkopen. Ideaal als je naast je webshop ook een fysieke winkel runt. Magento is alleen voor de digitale verkoop bedoeld. Verschillende e-commerce functionaliteiten, die bij WooCommerce slechts via extensies verkrijgbaar zijn, zitten bij Magento standaard in het pakket. Denk bijvoorbeeld aan verlanglijsten, gepersonaliseerde productopties en reviews.

Gigant vs debutant

Beide e-commerce oplossingen zijn succesvol en beide hebben ze hun voordelen. Starters en kleine ondernemingen adviseren we WooCommerce. Grote webshops en bestaande bedrijven die willen opschalen, bevelen we Magento aan. Magento heeft een grotere leercurve dan het gebruiksvriendelijke WooCommerce, maar biedt overall meer mogelijkheden om je webshop in de toekomst zekerheid te bieden. Twijfel je nog steeds? Roep dan gerust de hulp van onze experts in!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.