sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

december 2021

SEA trends 2022

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Google Ads

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor de nieuwste trends op het gebied van online adverteren: zoekintenties, geautomatiseerde campagnes en smart bidding. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Brede zoekwoorden & slimme biedingen

Google zet in op het nog beter begrijpen van de zoekvraag. Sinds de laatste grote algoritme update kijkt Google bij specifieke zoekopdrachten steeds meer naar de context. Brede zoekwoorden in combinatie met slimme biedstrategieën is de nieuwe trend. Op deze manier adverteer je niet alleen op een zoekwoord, maar ook op de intentie erachter. De focus voor je Google Ads campagnes in 2022 verschuift dan ook naar de inzet van brede zoekwoorden om zo de daadwerkelijke klantbehoefte aan te stippen.

Herinrichten SEA campagnes

Exacte zoekwoorden verliezen terrein ten opzichte van brede zoektermen. Dit betekent in de praktijk dat je je SEA campagnes in Google anders moet inrichten. Denk aan het verwerken van exacte en brede zoekwoorden binnen één advertentiegroep, het samenvoegen van campagnes en het instellen van automatische biedstrategieën. Dit geldt vooral voor campagnes met veel zoektermen en grote budgetten, aangezien er genoeg data nodig is om het algoritme zijn werk te laten doen.

Responsive search ads

In 2022 gaan responsive search ads een grotere rol spelen binnen Google. Vanaf juni is dit zelfs nog de enige optie voor het aanmaken van tekstadvertenties. Responsive search ads passen zich aan, zodat ze bij vertoning relevanter zijn. Je voert zelf meerdere koppen en beschrijvingen in je campagne in en vervolgens test Google Ads de verschillende combinaties en gebruikt die combinaties die het beste presteren. Met de automatiseringen die Google doorvoert, zijn flexibele advertenties een waardevolle en effectieve toevoeging aan je campagne.

Nieuwe privacy proof meetmethoden

In een veranderend privacy landschap zijn nieuwe meetmethoden nodig die voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Om meetmethoden toekomstbestendig te maken, heeft Google geïnvesteerd in nieuwe tools. Een cruciaal hulpmiddel is machine learning dat kan worden gebruikt om de hiaten in geobserveerde gegevens op te vullen en nieuwe inzichten in consumentengedrag weer te geven.

Conversion modeling meets machine learning

Met behulp van webstatistieken kan worden nagegaan via welke advertentie, zoekmachine of website een conversie tot stand komt. Dat noem je conversie attributie, het toewijzen van een bron aan een online conversie. Veel adverteerders meten het succes van hun online advertenties op basis van de laatste klik, terwijl een conversie regelmatig het gevolg is van meerdere interacties via verschillende bronnen.

Door de toepassing van conversion modeling krijg je meer inzicht in het totale proces voorafgaande aan een conversie. Eerdere metingen in het conversietraject blijven - ook zonder cookies - behouden en de credits voor een conversie kunnen stipter worden toegewezen. Google Ads gaat nog een stap verder. Geavanceerde machine learning laat hier, met respect voor de privacy van de gebruiker, nauwkeurig zien hoe elk contactmoment heeft bijgedragen aan een conversie.

Last click maakt plaats voor data-driven attributie

Datagedreven attributie wordt de nieuwe standaard. Hoewel Google Ads de vooruitstrevende functie al langer biedt, kunnen sommige adverteerders er geen gebruik van maken omdat ze niet aan de minimale gegevensvereisten voldoen of omdat bepaalde conversietypen niet worden ondersteund. Daar komt in 2022 verandering in! Google maakt de functie zonder drempel beschikbaar en verruimt de ondersteuning, zodat ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van datagedreven attributie.

Adverteren doet begeren

Het oude gezegde klopt nog steeds. Adverteren doet begeren en - doe je het goed - ook converteren. Zorg er dus voor dat je campagnes en marketingstrategieën zijn voorbereid op de nieuwste trends. Ben je nog niet klaar voor de ontwikkelingen van 2022? Wij helpen je graag!

Dave

Meer weten over SEA trends 2022?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Dave

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.