sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

december 2021

SEO trends 2022

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van organische vindbaarheid

De online wereld staat niet stil en Google is daarin koploper. Het bedrijf is continu in beweging. Om ook in 2022 goed zichtbaar te zijn in Google, delen we graag de nieuwste trends met je.
Keyword Seo Content Website Tags Search

Keyword clustering

Waar voorheen veel unieke zoekwoorden nodig waren om goed te ranken, zijn er in 2021 steeds meer keywordclusteringtools op de markt gekomen. Dit zijn tools waarin je lange lijsten met zoekwoorden kunt importeren. Deze zoekwoorden worden vervolgens automatisch geclusterd in verschillende groepen woorden die bij elkaar horen, zoals synoniemen. Je hoeft nauwelijks nog handmatig uit te zoeken wat het overkoepelende thema of de gemene deler is. Dit scheelt SEO specialisten een hoop tijd!

Daarnaast heeft Google steeds beter in de gaten welke termen aanverwant zijn en welke zoekwoorden dezelfde intentie hebben. Zodoende is het niet meer nodig om per zoekwoord een pagina te schrijven. Je kunt zoekwoorden voortaan groeperen.

De tools voor keywordclustering zijn nog voornamelijk gericht op de Engelse taal, maar hoe meer Nederlandse marketeers van deze tools gebruik gaan maken, hoe beter de tools ook onze taal gaan begrijpen en correct gaan clusteren.

Expertise, autoriteit en betrouwbaarheid

Het is en blijft belangrijk om nieuwe content te schrijven die uniek, relevant en kwaliteitsvol is. Hiermee onderscheid je je van concurrenten en naar verwachting zal Google dit steeds meer gaan waarderen. We zien spam websites steeds vaker naar de achtergrond verdwijnen. Weet aan welke informatie je (potentiële) klanten behoefte hebben en speel daarop in bij het schrijven van je content zodat jouw website als autoriteit wordt gezien. 

Seo

Focus op e-commerce

Google voelt steeds meer de hete adem van e-commerceplatformen als bol.com en Amazon in de nek. Google focust er dan ook meer en meer op bezoekers op Google te houden om daar de aankopen te doen. Om te voorkomen dat bezoekers de e-commerceplatformen als zoekmachine gaan gebruiken, richt Google zich steeds meer op koopintentie gerichte termen. Google laat niet alleen maar de gangbare Shopping resultaten zien, maar toont ook afbeeldingen en reviews van producten.

Local SEO

Lokale zoekmachine optimalisatie, ook wel local SEO genoemd, gaat in 2022 een steeds belangrijkere rol spelen. Local SEO is gericht op het verbeteren van je vindbaarheid in de lokale zoekresultaten. Google is steeds sterker gefocust op je locatie. Ben je in Den Bosch en zoek je een restaurant? Dan krijg je als eerste eetgelegenheden in Den Bosch en omgeving te zien. Google geeft dus andere zoekresultaten dan wanneer je naar hetzelfde zoekt vanuit Eindhoven. Met de juiste content kun je hier slim op inspelen en optimaal profiteren van local SEO.

Standaard SEO blijft een must

Naast alle nieuwe ontwikkelingen blijft het toepassen van standaard SEO een must. Zinvolle content en een goed crawlbare website of -shop blijven de basis voor goede online vindbaarheid in zoekmachines. Om online goed zichtbaar en succesvol te zijn, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je website continu SEO proof is. Hulp nodig? Onze online specialisten staan graag voor je klaar!

Dave

Meer weten over SEO trends 2022?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Dave

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.