sluit
 • Over ons
 • Dit doen wij
 • Projecten
 • Actueel
 • Vacatures
 • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

juni 2020

Umbraco 8 follow-up

Onze eerste ervaringen met Umbraco 8 zijn zeer positief. In deze follow-up vertellen we je meer over dit veelbelovende cms!

We creëren al jaren met groot genoegen websites met behulp van Umbraco. In dit contentmanagementsysteem ben je volledig vrij een design naar wens te maken zonder rekening te hoeven houden met eventuele beperkingen: alles is mogelijk! Bovendien is Umbraco een uiterst solide systeem en bovenal een zeer gebruiksvriendelijk systeem voor content editors. Na jarenlang websites te hebben ontwikkeld met Umbraco 7 werd in 2019 Umbraco 8 gelanceerd. We schreven daar destijds, nadat we de eerste tests met Umbraco 8 hadden uitgevoerd, een artikel over. Inmiddels hebben we meerdere websites ontwikkeld met Umbraco 8 en zijn we honderd procent overtuigd: Umbraco 8 is de toekomst!

Goed, beter, best

Dat Umbraco 8 de toekomst is, betekent niet dat Umbraco 7 tot het verleden behoort. Umbraco 7 websites genieten nog tot eind 2023 ondersteuning door Umbraco en zullen ook daarna nog ‘gewoon’ blijven werken. Zo hebben verschillende klanten van ons hun websites momenteel nog in Umbraco 6 draaien, terwijl de support daarvan door Umbraco al in 2016 is stopgezet. Geen probleem dus, maar misschien is het wel tijd voor wat nieuws... Verandering van spijs doet immers eten!

Migreren is een must

Omdat Umbraco 8 een compleet nieuwe versie van het cms betreft, is het helaas niet mogelijk om simpelweg te upgraden zoals dat wel gaat bij een overzetting van bijvoorbeeld versie 8.1 naar versie 8.2. Een migratie van Umbraco 7 naar 8 is dus noodzakelijk. Maar ook de eerste migraties hebben we inmiddels uitgevoerd en de ervaringen vallen niet tegen: een eenvoudige website kunnen we al in enkele uren migreren!

Nieuw in Umbraco 8

In ons vorige artikel beschreven we al verschillende verbeteringen in Umbraco 8. We zetten de voordelen graag nog even voor je op een rij:

 • Nieuwe interface
 • Infinite editing
 • Language variants
 • Content apps
 • Verbeterde performance

Umbraco staat echter niet stil. In versie 8.6 is alweer een nieuwe functionaliteit toegevoegd waar we bij Vrolijk Online heel vrolijk van worden 😊:

 • Media tracking

Media tracking

In Umbraco 7 is het wel eens spannend om een afbeelding of video te verwijderen omdat je niet zomaar kunt zien of en waar de afbeelding of video nog meer gebruikt is. Met Umbraco 8.6 is dit verleden tijd! Bij elk media item wordt een overzicht getoond van alle pagina’s waaraan het beeld is gekoppeld. Als de lijst leeg is, dan kan het item met een gerust hart worden weggegooid.

Veelbelovende verwachtingen

Umbraco ontwikkelt er vrolijk op los. Momenteel wordt gewerkt aan versie 8.7 waarin een block editor is aangekondigd. Ook hier zijn we zeer benieuwd naar. Daarnaast worden er ook steeds nieuwe packages ontwikkeld zoals Vendr waar we eerder over schreven. Met andere woorden: de toekomst van Umbraco ziet er veelbelovend uit!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.