sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

september 2019

Umbraco 8

Umbraco 7 staat al jaren bekend als het meest gebruiksvriendelijke cms. Toch vonden onze vrienden van Umbraco dat het nog beter kon. Maak kennis met Umbraco... 8!

Umbraco 7 staat al jaren bekend als het meest gebruiksvriendelijke cms. Toch vonden onze vrienden van Umbraco dat het nog beter kon. En zo werd eind februari 2019 een compleet nieuwe versie van Umbraco uitgebracht: Umbraco... 8!

Umbraco is van oudsher een prettig cms voor developers. Met Umbraco 7 maakte de backend een enorme stap voorwaarts voor content editors. Deze lijn is doorgezet in Umbraco 8.

Nieuwe interface

Zodra je inlogt zie je dat de interface een behoorlijke make-over heeft gehad. Secties zijn verplaatst van de zijkant naar de bovenkant, de interface kreeg een nieuw, fris kleurenschema en het zoeken, versie- en account info hebben een nieuw plekje gekregen. Wat bleef is de overzichtelijke content tree en de overzichtelijke editor.

Infinite editing

Nieuw is infinite editing: oneindig bewerken. Door middel van over elkaar schuivende layers kun je vanuit je content sectie bijvoorbeeld een aanpassing doen aan een afbeelding, een template bewerken of een documenttype aanpassen. Je hoeft voor deze bewerkingen dus niet meer de content sectie te verlaten, en dat werkt in de praktijk heel erg prettig!

Nieuwsgierig? Bekijk hier een video over infinite editing

Codebase cleanup

De ontwikkeling van Umbraco 8 heeft maar liefst 5 jaar geduurd. Eén van de redenen hiervoor was de noodzaak voor een grondige en noodzakelijke cleanup van de codebase, om het werken met Umbraco een stuk eenvoudiger te maken voor ontwikkelaars. Met Umbraco 8 krijg je een codebase die een stuk minder gecompliceerd en gemakkelijker uit te breiden is. Veel legacy-code is verwijderd waardoor het werken met Umbraco prettiger, sneller en vooral stabieler is geworden.

Content apps

Content apps zijn bedoeld als aanvulling op de editor, zonder dat je er content in kan bewerken. Een content app maakt geen deel uit van de editor, maar kan je wel informatie geven over de content die je maakt. Denk aan statistieken, suggesties voor betere content enzovoort. Aangezien content apps helemaal nieuw zijn, is het voor ons nog even zoeken naar de juiste invulling ervan, maar dat we er gebruik van gaan maken is één ding dat zeker is.

Upgraden

Umbraco 8 is geen upgrade van 7 maar een compleet nieuwe versie. Een snelle upgrade is dus ook niet mogelijk. Wil je overstappen naar Umbraco 8, dan is opnieuw migreren de enige optie. Dat betekent dat alle teksten en beelden worden overgezet, maar dat wij alle code moeten aanpassen naar Umbraco 8 en dat kan een behoorlijk ingrijpende operatie zijn. Dat is ook één van de redenen dat Umbraco versie 7 nog een hele tijd blijft ondersteunen en verbeteren. Je Umbraco 7 website is dus zeker niet achterhaald!

"Umbraco 8 is sneller, reageert vlotter en heeft updates die het leven van een content editor veel makkelijker maken."

Nu ook bij Vrolijk Online!

Na maanden uitproberen en testen hebben we besloten de stap te maken en websites te gaan ontwikkelen met Umbraco 8. Hoewel de verschillen ten opzichte van Umbraco 7 niet wereldschokkend zijn merk je wel degelijk verschil. Umbraco 8 is sneller, reageert vlotter en heeft updates die het leven van een content editor veel makkelijker maken. 

Ralph (1)

Meer weten over Umbraco 8?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Ralph

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.