30 september 2019

Umbraco 8

Umbraco 7 staat al jaren bekend als het meest gebruiksvriendelijke cms. Toch vonden onze vrienden van Umbraco dat het nog beter kon. En zo werd eind februari 2019 een compleet nieuwe versie van Umbraco uitgebracht: Umbraco... 8!

Umbraco is van oudsher een prettig cms voor developers. Met Umbraco 7 maakte de backend een enorme stap voorwaarts voor content editors. Deze lijn is doorgezet in Umbraco 8.

Nieuwe interface

Zodra je inlogt zie je dat de interface een behoorlijke make-over heeft gehad. Secties zijn verplaatst van de zijkant naar de bovenkant, de interface kreeg een nieuw, fris kleurenschema en het zoeken, versie- en account info hebben een nieuw plekje gekregen. Wat bleef is de overzichtelijke content tree en de overzichtelijke editor.

Infinite editing

Nieuw is infinite editing: oneindig bewerken. Door middel van over elkaar schuivende layers kun je vanuit je content sectie bijvoorbeeld een aanpassing doen aan een afbeelding, een template bewerken of een documenttype aanpassen. Je hoeft voor deze bewerkingen dus niet meer de content sectie te verlaten, en dat werkt in de praktijk heel erg prettig!

Nieuwsgierig? Bekijk hier een video over infinite editing

Language variants

No more hacks en externe packages. In Umbraco 8 maakt het beheer van taalvarianten deel uit van het cms. Het is nu mogelijk om meertalige inhoud op een eenvoudiger manier bij te werken, te creëren en te beheren. Nieuwe functies als naast elkaar bewerken, de mogelijkheid om tussen talen te schakelen in de voorbeeldmodus voor eenvoudige vergelijking en de mogelijkheid om verplichte talen in te stellen zijn slechts enkele van de nieuwe functies die het eenvoudiger maken om te werken aan meertalige inhoud.

Codebase cleanup

De ontwikkeling van Umbraco 8 heeft maar liefst 5 jaar geduurd. Eén van de redenen hiervoor was de noodzaak voor een grondige en noodzakelijke cleanup van de codebase, om het werken met Umbraco een stuk eenvoudiger te maken voor ontwikkelaars. Met Umbraco 8 krijg je een codebase die een stuk minder gecompliceerd en gemakkelijker uit te breiden is. Veel legacy-code is verwijderd waardoor het werken met Umbraco prettiger, sneller en vooral stabieler is geworden.

Content apps

Content apps zijn bedoeld als aanvulling op de editor, zonder dat je er content in kan bewerken. Een content app maakt geen deel uit van de editor, maar kan je wel informatie geven over de content die je maakt. Denk aan statistieken, suggesties voor betere content enzovoort. Aangezien content apps helemaal nieuw zijn, is het voor ons nog even zoeken naar de juiste invulling ervan, maar dat we er gebruik van gaan maken is één ding dat zeker is.

Upgraden

Umbraco 8 is geen upgrade van 7 maar een compleet nieuwe versie. Een snelle upgrade is dus ook niet mogelijk. Wil je overstappen naar Umbraco 8, dan is opnieuw migreren de enige optie. Dat betekent dat alle teksten en beelden worden overgezet, maar dat wij alle code moeten aanpassen naar Umbraco 8 en dat kan een behoorlijk ingrijpende operatie zijn. Dat is ook één van de redenen dat Umbraco versie 7 nog een hele tijd blijft ondersteunen en verbeteren. Je Umbraco 7 website is dus zeker niet achterhaald!

"Umbraco 8 is sneller, reageert vlotter en heeft updates die het leven van een content editor veel makkelijker maken."

Nu ook bij Vrolijk Online!

Na maanden uitproberen en testen hebben we besloten de stap te maken en websites te gaan ontwikkelen met Umbraco 8. Hoewel de verschillen ten opzichte van Umbraco 7 niet wereldschokkend zijn merk je wel degelijk verschil. Umbraco 8 is sneller, reageert vlotter en heeft updates die het leven van een content editor veel makkelijker maken. 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Bel 073 888 58 42 of ga naar onze contactpagina

Hoi!

Leuk dat je er bent! Heb je een vraag? Stel hem hieronder en je hoort snel van ons!

Anders kunnen we je niet terugbellen
Anders kunnen we je niet terugmailen
Stel je vraag svp!

The form contains errors