sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

september 2021

Umbraco 9: future-proof!

Deze maand vindt de officiële release van Umbraco 9 plaats. Bij de lancering van versie 9 migreert Umbraco van .NET 4 naar .NET 5 en bereikt het cms voor het eerst platformonafhankelijkheid.

+ Het goede van Umbraco 8

Met de komst van Umbraco 9 verandert er zichtbaar niets voor de gebruiker. De werking, de interface, alles blijft identiek aan Umbraco 8. Prima, want Umbraco 8 is een geweldige versie van het Umbraco contentmanagementsysteem (cms). Gebruikers, communityleden en partners hebben versie 8 dan ook met veel positieve feedback omarmd. En wat goed is, blijft goed. Qua uiterlijk verandert er dus niets, maar wat verandert er dan wel?

Cross platform

Het grote verschil tussen de versies 8 en 9 zit onder de motorkap. Waar Umbraco 8 op het traditionele .NET Framework (4) draait, draait Umbraco 9 op het moderne .NET Core (5). Modern omdat het een innovatieve, platformoverschrijdende applicatie is.

Toekomstbestendige technologie

.NET Core is een gratis open source framework voor zowel Windows, Linux, als MacOS. Updates gaan via de applicatie en niet via het systeem. Het nieuwe .NET Core is ontworpen om een ​​optimaal raamwerk te bieden voor apps die in de cloud worden geïmplementeerd. Een toekomstbestendige technologie. De aanstaande release van Umbraco 9 is dan ook gericht op het overschakelen van .NET Framework naar .NET Core.

Ready to take off

Umbraco 9 staat in de startblokken voor de grote lancering into the future. Na een geslaagde bètaversie zijn officiële extensies zoals Umbraco Forms en Deploy nu ook bijgewerkt om te draaien op het nieuwe, platformonafhankelijke .NET Core. Alle toepasselijke functies van versie 8 worden meegenomen naar versie 9, zodat de nieuwste versie zowel toekomstbestendig als compleet is. Vertrouwde kwaliteit met een nieuwe, duurzame motor. Als toegewijde Umbraco Certified Partner kijken wij uit naar de release op 28 september!

Ralph (1)

Meer weten over Umbraco 9: future-proof!?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Ralph

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.