sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

maart 2020

Veiligheid voornaamste reden voor upgrade naar Magento 2

Vanaf juni 2020 krijgt Magento 1 geen support meer. Onze Magento specialist Mike vertelt je over de noodzaak om je webshop te upgraden naar Magento 2. Veilig shoppen staat daarbij voorop!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: veiligheid is de belangrijkste reden om te upgraden naar Magento 2. Vanaf juni 2020 krijgt Magento 1 geen ondersteuning meer. Magento is één van de populairste software aanbieders op het gebied van e-commerce en in Europa het meest gebruikte platform. Op 31 maart 2008 werd Magento 1 gepubliceerd. Zeven jaar later, op 17 november 2015, verscheen Magento 2. Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en heeft Magento besloten voor de eerste versie geen support meer te bieden. Hoog tijd voor een upgrade.

Safety First

Wat betekent dit voor jou als webshop eigenaar? Is het écht noodzakelijk om te migreren naar Magento 2? Als jouw webshop nog voldoende goed presteert en genereert, lijkt er geen haast geboden. Er liggen echter wel risico's op de loer. Geen support betekent:

  • geen veiligheidsupdates;
  • geen kwaliteitsoplossingen;
  • geen verbeteringen.

Dit houdt in dat wanneer er een lek wordt gevonden door hackers, dit niet meer wordt gefixt door Magento. In dat geval lopen jouw webshop en zijn bezoekers gevaar. Het belang van upgraden moet dus niet onderschat worden!

De meerwaarde van Magento 2

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in volle vaart op. Vanzelfsprekend is software op een gegeven moment toe aan een upgrade. Zo ook Magento. De Magento community is non-stop bezig het product te optimaliseren. En niet alleen op het gebied van veiligheid en prestaties, maar ook op het gebied van nieuwe functionaliteiten. Door te migreren naar de nieuwste versie van Magento, pluk jij als gebruiker de vruchten van deze doorontwikkeling. Opwaarderen is dus investeren in de toekomst. We zetten een aantal voordelen van Magento 2 op een rij:

Sneller

Pagina's laden zo'n 50% sneller.

Verbeterde schaalbaarheid

Magento 2 maakt meer dan tien miljoen views per uur mogelijk, waar dit er bij Magento 1 slechts tweehonderdduizend waren. Een vermenigvuldiging van vijftig!

Verbeterde checkout

Het checkout-proces is meer gestroomlijnd waardoor gebruikers het bestelproces makkelijker doorlopen. Ook de snelheid is met 38% toegenomen.

Verbeterde admin interface

De admin interface in Magento 2 is een stuk gebruiksvriendelijker. Wanneer je niet bekend bent met het systeem zul je ervaren dat het relatief eenvoudig is om te vinden wat je zoekt. Ben je benieuwd naar de verbeteringen? Raadpleeg dan de Magento 2.3.4 release notes. Naast veiligheidsupdates zijn er dus ook een hoop nieuwe praktische ontwikkelingen.

Future proof met Magento 2

We leven in een digitaal tijdperk waar gebruikers goed weten wat ze willen. Modulebouwers spelen in op de wensen van bezoekers om hen een zo optimaal mogelijke online ervaring te bieden. Doordat Magento 1 vanaf juni geen ondersteuning meer krijgt, worden er geen nieuwe modules meer ontwikkeld. Je kunt dus niet meer inspelen op de behoeftes van je klant. Voor Magento 2 worden echter nog volop geavanceerde extensies en modules ontwikkeld. In deze nieuwe versie liggen dus volop kansen om jouw bezoekers een super shopervaring te geven. Hoe beter je webshop presteert, hoe beter je klantbeleving en hoe groter de kans op conversie!

Heb jij een Magento 1 webshop en wil jij alles uit jouw webwinkel halen? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden van een upgrade naar Magento 2 te onderzoeken.


Mike Oerlemans, (Magento 2) front- en backend developer

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.