sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

januari 2021

Webdesign trends 2021

Dit zijn de webdesign trends voor 2021. In willekeurige volgorde ;-) Van eenvoud tot spektakel, van subtiel tot chaotisch. Een visueel veelzijdig en veelbelovend nieuw jaar.
Mobile First

Mobile first

Dat een webdesign op elk device responsive moet zijn en dus ook mobiel toegankelijk is natuurlijk niet nieuw. Omdat webshops voornamelijk mobiel bezocht worden, is niet mobile ready maar mobile first de nieuwe standaard!

Less is more

Minimalisme is een blijvertje. De less is more trend is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Door zo min mogelijk toeters en bellen toe te voegen, blijft de werking van je website duidelijk voor bezoekers. Minder sliders, minder schreeuwerige effecten, minder poespas. Hoe meer afleiding, hoe meer moeite een gebruiker heeft zijn weg te vinden op je website. Webshops worden cleaner en lichten alleen de belangrijkste elementen uit. Het is de kunst van de vormgever om balans te creëren tussen space en highlights.

Dark Mode

Dark mode

Bij deze trend staan donkere kleuren centraal. Dark mode design geeft je website, webshop of social media feed een rustige en stijlvolle uitstraling. Vaak worden donkere kleuren geassocieerd met kracht, mysterie, drama en elegantie. Een donkere achtergrond geeft ook een andere kijk. Foto’s van hoge kwaliteit springen bijvoorbeeld extra in het oog wanneer ze tegen een zwarte achtergrond geplaatst worden. Dark mode is niet alleen een trend in visual design, je ziet het ook terug in UX design.

Asymmetric design

Het asymmetrisch design is een trend die al wat langer in de mode is. De trend wijkt - uiteraard - af van het standaard grid, het raster van hulplijnen om grafische elementen te positioneren en uit te lijnen. De opmaak van een webpagina is niet strak of netjes geordend en geeft daardoor een uniek en speels effect aan je website of webshop. In 2021 mag je dus lekker buiten de lijntjes kleuren!

Neumorphism

Neumorfisme is een vrij nieuwe trend die langzaamaan meer terrein wint. We stappen vaker af van de grafisch tweedimensionale ontwerpen, de flat designs en bewegen richting ontwerpen met een subtiele gloed en schaduw. Met dit effect kun je elementen zoals CTA buttons meer laten opvallen zonder ze bijvoorbeeld een felle kleur te hoeven geven.

Marielle

Meer weten over Webdesign trends 2021?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Mariëlle

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.