menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl

Webhosting en security

Om bestaande klanten tevreden te houden en nieuwe klanten aan te trekken, is het belangrijk dat je website snel en goed presteert. Hoe beter de gebruikerservaring, hoe hoger de conversie. Betrouwbare webhosting is daarbij van essentieel belang. Kies daarom voor Vrolijk Online.

Happy hosting

Vrolijk Online verzorgt de hosting van websites en webshops. Wat houdt dat eigenlijk in? Letterlijk betekent webhosting het huisvesten van een website. Dat leggen we uit.

Bij het maken van een website creëren we twee onderdelen:

Deze twee onderdelen vormen de bron van je website en moeten ergens in een betrouwbare omgeving gehuisvest worden om downtime van je website te voorkomen. Want niets is zo killing als een website die traag of onbereikbaar is. Webhosting is dus essentieel om online actief te kunnen zijn en te presteren

Hostingproviders

Bij Vrolijk Online zijn we experts in het maken van websites en webshops. Webhosting is echter een vak apart. Daarom kiezen we ervoor de hosting altijd via een hostingprovider zoals TransIp, Antagonist en Byte te laten verlopen.

Deze partijen bieden webruimte aan en zorgen ervoor dat de server waarop je website staat stabiel is en zelden lang down gaat. Bovendien zorgen zij in veel gevallen ook voor back-ups, firewalls en dergelijke, zodat wij ons daar geen zorgen over hoeven te maken. En jij als klant al helemáál niet. Zo kunnen wij onbezorgd aan de slag met wat we écht leuk vinden en waar we écht goed in zijn: websites en webshops maken.

Vormen van hosting

Er zijn meerdere manieren om je website te hosten. Bij Vrolijk Online maken we gebruik van vier verschillende vormen van hosting:

 • Managed hosting
  Bij deze methode voert de hostingprovider het volledige onderhoud van de server uit. Deze kan zelfs zorgen voor de updates van je CMS.
 • VPS hosting
  De afkorting VPS staat voor virtual private server. Vrolijk Online huurt als het ware een server bij de hostingprovider met daarop slechts een besturingssysteem. Alle overige software-installaties voeren wij zelf uit. Op één VPS staan websites van verschillende klanten.
 • Dedicated server hosting
  Een dedicated server is een VPS waarop we slechts de website(s) van één klant zetten.
 • Cloud hosting
  Dit is een vreemde eend in de bijt, omdat cloud hosting zelf ook weer in veel verschillende vormen beschikbaar is. In de basis komt het erop neer dat je websitegegevens niet op één server staan, maar verspreid over het hele serverpark van de hostingprovider.

Ingewikkeld? Een beetje wel misschien, maar daarom helpen wij je altijd bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

Hosting en domein

Er bestaat regelmatig onduidelijkheid over het verschil tussen webhosting en domeinen. Terwijl het twee totaal verschillende zaken zijn, worden de begrippen soms verward.

Domeinnamen

Domeinnamen zijn unieke namen op internet. Onze eigen domeinnaam is bijvoorbeeld: vrolijkonline.nl. Via een provider leg je je domeinnaam vast, zodat niemand anders deze kan gebruiken.

DNS

DNS staat voor Domain Name System. Wanneer je domeinnaam vastligt en je bestanden en database zijn gemaakt, moet het internet nog wel weten dat deze bij elkaar horen. De functie van het DNS is onder andere het vertalen van het domein naar een IP-adres (van de server waarop de bestanden staan), zodat je vanuit je browser bij de juiste websitebestanden uitkomt.

VPS beveiliging

Van de verschillende vormen van hosting is de VPS voor ons de meest arbeidsintensieve. We moeten er zelf voor zorgen dat de juiste software is geïnstalleerd en dat deze up to date is. Voor al onze klanten met een supportcontract plannen we daarom regelmatig een beveiligingscheck. We controleren de website security met behulp van online tools, zoals ImmuniWeb en Qualys SSL Labs. Wanneer de uitslag van de controle niet voldoende is, nemen we direct maatregelen om de - vaak kleine - veiligheidsrisico’s in te dammen. Recent hebben we bijvoorbeeld een beveiligingsronde uitgevoerd voor al onze Umbraco 7 websites op de verschillende VPS’en. Deze behalen nu allemaal weer uitmuntende scores.

Uptime Robot

We maken supergoeie websites en de hosting en security zijn ook in orde: top! Maar dat is zeker geen reden om achterover te leunen. Er kan altijd een probleem of foutje optreden. Het blijft uiteindelijk mensenwerk. Maar problemen zijn er om op te lossen. Dat oplossen gaat pas als je weet dat er problemen zijn. Hiervoor zetten we Uptime Robot in.

Uptime Robot is een tool die de uptime, het tegenovergestelde van downtime, van websites in de gaten houdt. Uptime drukt de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van een website uit in een percentage. Bij Vrolijk Online hebben we ingesteld dat de Uptime Robot elke 5 minuten alle websites en webshops waarop we support bieden benadert. Zo’n 9999 van de 10.000 keer is het resultaat goed en gebeurt er niets. Mocht er toch een probleem zijn, luidt Uptime Robot de alarmbel in de vorm van notificaties op de smartphones van onze ontwikkelaars en een e-mail naar onze support inbox.

Omdat Uptime Robot tevens de historie vastlegt, kunnen we concluderen dat de downtime momenteel tot een minimum wordt beperkt. Statistieken waar we hartstikke trots op zijn! Wil jij zorgeloos achterover kunnen leunen? Laat de hosting van jouw website of webshop dan over aan Vrolijk Online!

afbeelding van uptime robot
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl