menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl

Intranet en extranet

Efficiënte communicatie is van cruciaal belang. Zowel intern als extern schakel je met verschillende partijen. Denk hierbij aan medewerkers, partners in binnen- en buitenland, toeleveranciers en natuurlijk ook klanten. Naast je website is het vaak wenselijk om speciale communicatiekanalen op te zetten voor deze specifieke doelgroepen.

Makkelijk samenwerken

Intranet en extranet zijn essentiële hulpmiddelen voor moderne bedrijven. Voor interne processen en communicatie is een intranet vaak erg nuttig. Informatie kan veilig gedeeld worden en samenwerken wordt hierdoor makkelijker. Wanneer je een deel van je website wilt delen met externe partijen dan kan een extranet weer beter van toepassing zijn. Zoals je ziet is er voor iedere wens een toepassing.

Intranet en extranet zijn geen luxe, maar noodzaak voor veel bedrijven. Ze vergroten de communicatie, samenwerking en efficiëntie, wat leidt tot groei en succes.

Intranet

Intranet is een digitale plek die alleen toegankelijk is voor medewerkers en geautoriseerde gebruikers binnen de organisatie. Het doel van een intranet is het delen van informatie, communicatie, samenwerking en het uitvoeren van interne bedrijfsprocessen. Intranet is dus een gesloten versie van het internet, waarbij de toegang beperkt is tot personen binnen de organisatie en beschikt over beveiligingsmaatregelen.

Een intranet opent talloze mogelijkheden zoals het vermogen om kennis te delen, processen te digitaliseren en informatie te personaliseren. De verschillende documenten die binnen je organisatie gebruikt worden, zijn overzichtelijk op één plek terug te vinden.

Extranet

Een extranet is een beveiligd computernetwerk dat externe gebruikers, zoals leveranciers, klanten, partners of geselecteerde derde partijen, toegang geeft tot bepaalde delen van een intranet of interne bedrijfssystemen. Het extranet kan je zien als een uitbreiding van het intranet van een organisatie en maakt gecontroleerde communicatie en samenwerking met externe entiteiten mogelijk, terwijl gevoelige informatie en resources nog steeds worden beschermd door beveiligingsmaatregelen.

Onze aanpak

Voordat we beginnen met het bouwen van een intranet of extranet oplossing brengen we je wensen in kaart. Dat doen we door middel van een kick-off. Wij starten ieder project met een kick-off. We verdiepen ons in jouw bedrijf. We vragen je het hemd van je lijf zodat we een duidelijk beeld hebben van jouw bedrijf en wensen. Pas als we het probleem of de behoefte kraakhelder hebben, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing. Ten eerste maken we een IA (Information Architecture) design, ten tweede een visual design en als laatste ronden we af met de technische implementatie van de app.

Wij houden van uitdagingen en ontwerpen eenvoudige oplossingen voor complexe vraagstukken. Aanstekelijk enthousiasme en nieuwsgierigheid is wat ons drijft om elk vraagstuk vanuit alle hoeken te bekijken. Zo komen we tot innovatieve en creatieve oplossingen die écht werken en technisch tot in de puntjes zijn uitgevoerd.

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl