menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
december 2020

Web development

Achter de schermen van jouw website

Ralph, onze ontwikkelaar van het eerste uur, neemt je graag mee achter de schermen en vertelt je waar hij allemaal mee te maken heeft bij de ontwikkeling van een website.

Resumé

Wil jij ook met Ralph samenwerken?
Neem contact op met Ralph!
foto van developer Ralph
Ralph van Vugt
Development
ralph@vrolijkonline.nl
06 - 43 56 04 39

Een website wordt gezien als een belangrijke schakel in de marketing van je bedrijf. Dit is natuurlijk geheel terecht, want een goede website kan vele nieuwe leads opleveren en draagt bij aan de branding van een product of organisatie. Maar dat wist je natuurlijk al. Maar sta je wel eens stil bij de geavanceerde technieken die jouw website mogelijk maken? In dit artikel zal ik je meenemen achter de schermen en vertellen waar ik allemaal mee te maken heb als ontwikkelaar van websites.

Het begint allemaal met het gegeven dat je bedrijf toe is aan een (nieuwe) website. Doelen worden vastgesteld en het design wordt gemaakt en goedgekeurd. Maar dan wordt het een tijdje stil… Niet veel later is het design van de website automagisch tot leven gekomen en kan er lustig op los geklikt worden. Laat me je nu vertellen wat er gebeurt in de tijd tussen het aanleveren van het design en de oplevering van de website.

In deze tijd gaan de ontwikkelaars aan de slag met de technische realisatie van je nieuwe website. Deze wordt getransformeerd van een statisch idee naar een dynamisch geheel en daar komt nogal wat bij kijken.

Frontend en backend ontwikkeling

Het design van de website wordt omgezet naar een code die browsers begrijpen. Dit heet frontend development. Hierbij wordt meteen rekening gehouden met het brede scala aan apparaten waarop de website bezocht gaat worden. Vervolgens wordt de website voorzien van een Content Management Systeem (CMS), zodat je de website zelf kunt beheren en uitbreiden. Dit heet backend development. Het CMS dat wij graag en vaak inzetten is het uiterst gebruiksvriendelijke Umbraco. Umbraco richten wij dusdanig in dat het makkelijk - en bovendien leuk - is om aan je website te werken.

Geoptimaliseerd voor bezoekers en zoekmachines

Om het geduld van de websitebezoekers (je potentiële klanten!) niet te testen, wordt de website geoptimaliseerd, zodat deze super snel laadt en goed vindbaar is door zoekmachines als Google. Bovendien wordt er rekening gehouden met screenreaders voor slechtzienden.

Veilig

Verder wordt ervoor gezorgd dat de website veilig is en aan alle wettelijke eisen voldoet. Denk hierbij aan de pas geïntroduceerde Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Cookiewet.

Maatwerk functionaliteiten

Dan zijn we er nog niet, want de website wordt ook voorzien van de nodige functionaliteiten. Wil je via je website content delen op social media? Dan wordt dit voor je voorbereid. Wil je een webshop? Het afrekenen inclusief de btw-instellingen en de verzendkosten wordt voor je ingesteld. Wil je een koppeling met vervoerders? Ook deze wordt voor je gemaakt. Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Nieuwe ontwikkelingen worden getest en, wanneer ze rijp zijn voor productie, toegepast.

Livegang

Als de website door ons en jou uitvoering getest is, plaatsen wij de website op een server, voorzien van een SSL-certificaat en gekoppeld aan je domeinnaam. Had je al een website? Dan zorgen wij er voor dat de pagina´s van de oude website automatisch doorlinken naar de nieuwe website zodat je geen bezoekers verliest en dat je ranking op peil blijft.

Zo zie je: bij de technische realisatie van een website houden we achter de schermen rekening met veel zaken. Zaken waar je wellicht niet eens bij stil stond. Maar dat hoeft ook niet. Dat doen wij voor je. En dit proces doorlopen we bij Vrolijk Online voor elke website opnieuw, want bij ons is elke website uniek. Dit doen wij graag, want dit is onze passie. Dit is ons vak: wij maken websites.

En laten we daar nou net heel goed in zijn!

Wil jij ook met Ralph samenwerken?
Neem contact op met Ralph!
foto van developer Ralph
Ralph van Vugt
Development
ralph@vrolijkonline.nl
06 - 43 56 04 39

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl