menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
mei 2023

Online marketing

Nulmeting

Meten is weten! En daarom voeren wij bij de start van elk project een nulmeting uit. Je wilt tenslotte weten hoe je online presteert, wat er goed gaat en inzicht krijgen in de verbeterkansen. Door te weten hoe de website ervoor staat kun je gerichte online doelen stellen. Een nulmeting vormt de basis voor al je online projecten, denk bijvoorbeeld aan een nieuwe website. Maar wat houdt een nulmeting precies in? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Resumé

Zin om jouw bedrijf in cijfers te zien?
Neem contact op met Dave!
foto van online marketing medewerker Dave
Dave Driessen
Online marketing
dave@vrolijkonline.nl
06 – 18 52 53 89

Onderdelen

Een nulmeting is een onderzoek naar de huidige situatie van een website. Het brengt in kaart hoe de website ervoor staat op het gebied van vindbaarheid. Voordat we starten met de ontwikkeling van een nieuwe website voeren we standaard een nulmeting uit. 

We brengen de vindbaarheid van de website in kaart en bekijken welke pagina’s het meest bezocht worden en welke pagina’s juist minder aandacht krijgen. Hoe scoort de website in zoekmachines zoals Google? De nulmeting geeft inzicht in: zoekwoorden, websiteverkeer, verkeer per pagina, de best presterende pagina’s, zoekopdrachten, conversies, verwijzende domeinen, apparaten, regio’s en socials. Al deze onderdelen samen zijn bepalend voor de vindbaarheid van je website. 

Fundament

De nulmeting zorgt voor een goed fundament voor de verdere ontwikkeling van de website. Door te weten hoe de website ervoor staat, kunnen we gericht werken aan verbetering. Bovendien krijg je inzicht in de sterke en zwakke punten van de website. Op basis van deze informatie kan de website geoptimaliseerd worden.

Wireframes

Wij hechten veel waarde aan het uitwerken van wireframes. Wireframes zijn de blauwdruk van de website. Het is een schematische weergave van de structuur en indeling van de website. Door het uitwerken van wireframes kan er gericht gewerkt worden aan de user experience en de conversie van de website. Een nulmeting geeft belangrijke informatie voor het uitwerken van de wireframes. Op basis van de nulmeting wordt bepaald welke elementen terug moeten komen op de nieuwe website en op welke manier.

Redirectlijst

De nulmeting vormt ook de basis voor de redirectlijst. Een redirect is een doorverwijzing van een webpagina naar een andere. Door redirects toe te passen, vertel je zowel zoekmachines als gebruikers dat de url die ze bezoeken, is vervangen door een andere url. Door de juiste redirects over te nemen en te implementeren, voorkomen we dat bezoekers een 404 foutmelding krijgen en vervolgens - hoogstwaarschijnlijk - de website verlaten.

Monitoren & bijsturen

Een half jaar na de livegang van een nieuwe website voeren we opnieuw een meting uit. Het uitvoeren van een meting na de livegang van een website is net zo belangrijk als het uitvoeren van een nulmeting bij het bouwen van een nieuwe website. Dit komt doordat de prestaties van een website kunnen veranderen naarmate er meer verkeer naar de website komt en er meer content wordt toegevoegd. 

Door het identificeren van veranderingen en trends in het websiteverkeer kan de website geoptimaliseerd worden. Bovendien helpt het uitvoeren van regelmatige metingen bij het bijsturen van de online marketingstrategie en het optimaliseren van de content van de website.

Is dit de eerste website van je bedrijf? Dan voeren we de nulmeting standaard een half jaar na de livegang uit, wanneer we voldoende data hebben verzameld om de metingen uit te voeren.

 

 

Zin om jouw bedrijf in cijfers te zien?
Neem contact op met Dave!
foto van online marketing medewerker Dave
Dave Driessen
Online marketing
dave@vrolijkonline.nl
06 – 18 52 53 89

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl