menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
juli 2023

Online marketing

Ontdek de voordelen van Looker Studio (voorheen Google Data Studio)

In de huidige wereld spelen data een cruciale rol in het nemen van weloverwogen beslissingen. Daarom is het hebben van gebruiksvriendelijke en krachtige gegevens visualisatie tools (een dashboard) een must. 

Resumé

Meer weten over Looker Studio?
Neem contact op met Dave!
foto van online marketing medewerker Dave
Dave Driessen
Online marketing
dave@vrolijkonline.nl
06 – 18 52 53 89

Een dergelijke tool die aanzienlijke populariteit heeft verworven is Looker Studio, voorheen bekend als Google Data Studio. Deze revolutionaire oplossing helpt bedrijven op innovatieve wijze om hun data te interpreteren en delen. Wij zetten deze tool inmiddels naar volle tevredenheid in voor diverse opdrachtgevers, zoals Koning Willem 1 College en Schouten & Nelissen. In dit artikel noemen wij enkele voordelen van het gebruik van Looker Studio.

Integratie met diverse gegevensbronnen

Looker Studio biedt een naadloze integratie met een breed scala aan gegevensbronnen, zoals Google Analytics, Google Ads, Salesforce, en vele andere databases en cloud platforms. Dit maakt dat gebruikers al hun relevante data op één plek kunnen samenbrengen. Het analyseren van informatie wordt hiermee eenvoudiger en efficiënter.

Gebruiksvriendelijke interface

Looker Studio biedt een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface die het mogelijk maakt om informatieve rapporten en dashboards te creëren. De drag-and-drop-functionaliteit en de uitgebreide bibliotheek met grafieken en diagrammen maken het creëren van visuele weergaven en uitlezen van gegevens een fluitje van een cent.

Real-time gegevensweergave

De mogelijkheid om real-time gegevens te bekijken is een waardevolle eigenschap van Looker Studio. Hierdoor kun je als bedrijf sneller reageren op veranderende omstandigheden en trends; cruciaal in een snel ontwikkelende zakelijke omgeving.

Gepersonaliseerde rapportage

Met Looker Studio kunnen gebruikers gepersonaliseerde rapporten en dashboards maken voor verschillende belanghebbenden. Dit betekent dat marketing teams, het management en andere teams specifieke gegevens kunnen inzien die voor hun rol van belang zijn, wat resulteert in een beter begrip van de prestaties en doelstellingen.

Samenwerking en delen van inzichten

Looker Studio maakt het eenvoudig om rapporten en dashboards te delen met collega's en belanghebbenden. Hierdoor kunnen teams gemakkelijk samenwerken en gezamenlijk inzichten delen, wat leidt tot betere besluitvorming op basis van feiten.

Geavanceerde gegevensanalyse

Naast de basisfunctionaliteit biedt Looker Studio geavanceerde analysemogelijkheden, zoals filters, berekende velden en aangepaste metingen. Deze functies stellen gebruikers in staat om dieper in hun gegevens te duiken en waardevolle nieuwe inzichten te ontdekken.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Looker Studio kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf. Of het nu gaat om een klein of groot bedrijf, Looker Studio kan gemakkelijk worden opgeschaald en aangepast aan groeiende datavereisten.

Kortom, Looker Studio biedt een indrukwekkende reeks voordelen voor het visualiseren en analyseren van gegevens. Met de naadloze integratie van gegevensbronnen, de gebruiksvriendelijke interface, real-time gegevensweergave en samenwerkingsmogelijkheden, stelt Looker Studio bedrijven in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen en snellere, datagestuurde beslissingen te nemen. Het is een onmisbaar instrument geworden voor moderne organisaties die succes willen behalen in een competitieve en data-gedreven wereld.

Meer weten?

Wil je meer weten over Looker Studio of wil je een demo, neem dan contact met ons op. 

 

 

Meer weten over Looker Studio?
Neem contact op met Dave!
foto van online marketing medewerker Dave
Dave Driessen
Online marketing
dave@vrolijkonline.nl
06 – 18 52 53 89

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl