menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
mei 2024

Web development

Samenwerken aan een nieuwe website voor Competence

Schouten & Nelissen is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en opleiden van mensen, teams en organisaties, om relevant en in beweging te blijven. Zij zijn toonaangevend op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. 

Resumé

Er wordt gewerkt met verschillende gespecialiseerde labels: SUAS, Competence, New Dawn, Relevance, Realise, New Heroes en Thema. Recent werkten we nog samen met Schouten & Nelissen aan optimalisaties van de corporate website, sn.nl.

Waar wij in 2021 voor Competence Training Institute hun prachtige eerste website realiseerden, zijn we nu met hun team aan de slag gegaan voor de realisatie van een compleet nieuwe site, passend bij de huidige behoefte en marktvraag. Een mooie uitdaging! 

 De vraag vanuit Competence

Competence beschikt over een uitgebreid portfolio aan trainingen op het gebied van leiderschap, communicatie en coaching dat binnen 10 landen in Europa wordt aangeboden. De vraag was een nieuwe website waarmee zij een breder publiek kunnen bereiken die in 3 talen worden aangesproken. Het voornaamste doel is dan ook meer conversies in de vorm van inschrijvingen, brochure downloads en contactaanvragen te genereren. Daarnaast was het vooral belangrijk om de leerbehoefte van klanten centraal te stellen, en daarbij het trainingsaanbod op te laten aansluiten (in plaats van productgedreven zoals het eerst was). Met als doel dat prominenter duidelijk wordt wat de meerwaarde van deze trainingen is en wat het de deelnemers oplevert. 

Korte lijntjes

Het project startte met een kick-off met alle betrokken partijen. Omdat we de handen ineen sloegen met Digital Agency Springbok was het belangrijk om de neuzen dezelfde kant op te hebben. Zij verzorgden de wireframes, oftewel de bouwtekeningen, het UX-plan en het SEO-plan voor de nieuwe website. Vrolijk Online leverde het visueel ontwerp en de bouw van de website. Tijdens de sessie kregen we inzicht vanuit Competence in de wensen, behoeften, doelgroepen, doelstellingen, indeling van de website, maar ook functionele en technische eisen. Op basis van al deze informatie konden we aan de slag! 

Gedurende het traject waren er dagelijkse stand-up meetings met daarbij de betrokkenen per fase. En niet zonder resultaat, want korte lijntjes zijn essentieel gebleken om deze opdracht in korte tijd van 3 maanden te realiseren!  

  

Koppeling met Perfion

Na een enthousiaste reactie vanuit Competence op het visual design konden we de website realiseren. We bouwden de website in de nieuwste versie van Umbraco, Umbraco 13. De trainingsinformatie wordt via PIM-systeem Perfion beheerd, wij creëerden een koppeling met dit platform. Zo kan moeiteloos alle trainingsinformatie worden weergegeven op de website. 

De volgende stap

3 april 2024 was het tijd voor de livegang van competence.org! We kijken terug op een fijne en effectieve samenwerking, en zijn net als Competence enthousiast bij het zien van hoe deze site bijdraagt aan tevreden klanten die makkelijk opleidingen kunnen vinden en boeken.

Deze samenwerking is beide partijen zo goed bevallen, dat we aan de slag mochten met de volgende stap voor Schouten & Nelissen. Voor het label New Heroes hebben we ons, in samenwerking met HowDo Creative Direction, de afgelopen tijd tevens bezighouden met de realisatie van de nieuwe website. Bekijk het resultaat hier


Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl