menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
december 2023

Web development

Umbraco 13: voor blijvend succes

Voor blijvend succes is het belangrijk dat je website altijd up-to-date is. Niet alleen de inhoud, ook de techniek. Het Umbraco CMS wordt continu doorontwikkeld en er worden regelmatig nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Onlangs is de nieuwste versie, Umbraco 13, uitgekomen. Benieuwd wat dit betekent? We nemen je mee in de nieuwste features!

Resumé

Heb je nog vragen over Umbraco 13?
Neem contact op met Jeroen!
foto van team lead development Jeroen
Jeroen Mink
Team lead development
jeroen@vrolijkonline.nl
06 - 18 52 53 90

Long-time support

Allereerst betreft versie 13 een long-time support versie (LTS). Dit betekent dat veiligheidsupdates tot december 2026 beschikbaar blijven. In de tussentijd hoeven er daardoor geen grote upgrades gedaan te worden, maar enkel kleine updates. Door je website te upgraden naar Umbraco 13 ben je dus weer jarenlang verzekerd van een veilige website. 

Toevoeging van webhooks

Daarnaast wordt het eenvoudiger om je website te integreren met andere software of tools, door middel van de toevoeging van webhooks. Hiermee kun je, op basis van een URL, verschillende systemen koppelen aan Umbraco. Webhooks kun je onder andere inzetten om workflows te automatiseren, gegevenswijzigingen te controleren, meldingen te activeren of gegevens tussen meerdere systemen te synchroniseren.

Vaste contentblokken

Ook worden er achter de schermen voorbereidingen gedaan om vaste contentblokken over de gehele website te kunnen beheren en gebruiken. Laat jij jouw call-to-action graag op meerdere pagina’s terugkomen? Je kunt deze dan in Umbraco 13 op één plek opstellen en beheren. Super efficiënt! 

En meer…

En er is natuurlijk veel meer. Zo zijn de NuGet-afhankelijkheden bijgewerkt, inclusief een update voor ImageSharp voor betere prestaties en beveiliging. Ook is de Media Delivery API verbeterd. Zo profiteer je van een efficiëntere media-ervaring. Daarbij voorkomt de nieuwe Concurrent Login Control meerdere gelijktijdige aanmeldingen.

Benieuwd naar een compleet overzicht van de verbeteringen en nieuwe features van Umbraco 13? Op deze pagina kun je alles terugvinden.

Het belang van updaten

Vrolijk Online volgt alle releases van Umbraco op de voet en voert proactief alle benodigde updates uit. Dit is onderdeel van de supportovereenkomst. Op deze manier is jouw CMS altijd up-to-date en voldoet deze aan de laatste veiligheidsnormen. Het gaat in dit geval om kleine updates. Als er een volledig nieuwe versie beschikbaar is, kunnen we je hierover informeren en om jouw goedkeuring vragen voor een upgrade. Een upgrade is altijd aan te raden vanuit veiligheidsoverwegingen en voor de beste performance van jouw website.

Heb je nog vragen over Umbraco 13?
Neem contact op met Jeroen!
foto van team lead development Jeroen
Jeroen Mink
Team lead development
jeroen@vrolijkonline.nl
06 - 18 52 53 90

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl