menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
oktober 2023

Web development

Waarom wij Umbraco verkiezen boven WordPress

Twee open source Content Management Systemen met grote onderlinge verschillen. Dat wij fan van Umbraco zijn wist je al. In dit artikel bekijken we de systemen in detail en lees je waarom wij jou adviseren om voor Umbraco te kiezen!

Resumé

Benieuwd naar alle voordelen van Umbraco?
Neem contact op met Ralph!
foto van developer Ralph
Ralph van Vugt
Development
ralph@vrolijkonline.nl
06 - 43 56 04 39

Open source

Beide systemen zijn ‘open source’. Bij open source systemen is de broncode van de software altijd voor iedereen vrij beschikbaar. Je mag de broncode kopiëren, aanpassen, verspreiden en delen zonder tegen auteursrechten of licentiekosten aan te lopen. Omdat bedrijven en ontwikkelaars wereldwijd continu aanvullende software voor Umbraco en WordPress schrijven, bevatten beide systemen vele functionaliteiten in de vorm van extensies en plug-ins.

Ontwikkeling

Dan de verschillen. WordPress, dat is geschreven in PHP, is oorspronkelijk ontworpen als blogplatform. Umbraco daarentegen is vanaf de start ontwikkeld als CMS en gebaseerd op .Net technologie van Microsoft. 

Wordpress biedt een groot aanbod aan zowel gratis als betaalde plug-ins, terwijl Umbraco werkt met widgets en minder met kant-en-klare sjablonen. Umbraco leent zich daarom beter voor koppelingen met andere systemen zoals Exact, Navision, Microsoft Dynamics CRM, Coachview, Salesforce en Sharepoint. Daarnaast worden Umbraco uitbreidingen altijd eerst getest en gecontroleerd voor ze beschikbaar komen. En daar heb jij profijt van! 

Gebruiksgemak

Waar Umbraco vooral geschikt is voor complexe en maatwerk websites, is WordPress van oorsprong ontworpen voor blogs en eenvoudige websites. Hierdoor is het gebruiksgemak van Umbraco vele malen hoger.

Contentbeheer

Door de modulaire opbouw ben je binnen Umbraco erg vrij in het opbouwen van pagina's. Je maakt eenvoudig gebruik van variabele contentblokken. Daarnaast beheer je in dit CMS eenvoudig verschillende typen content. Denk aan nieuwsberichten, vacatures, medewerkers of referenties. Umbraco toont de content in een boomstructuur, waardoor de structuur van de gehele website direct inzichtelijk is. Dit geeft veel vrijheid en flexibiliteit in het inrichten van pagina's en beheren van content. Wel zo overzichtelijk! Binnen WordPress wordt er geen onderscheid gemaakt in verschillende typen content en zijn alle pagina’s zichtbaar in een lange lijst.

Meertaligheid

Ook op het gebied van meertaligheid is Umbraco erg flexibel. Zo kun je op veldniveau vertalingen toepassen en verschillende boomstructuren inrichten per taal. Bij WordPress heb je hiervoor een aparte plug-in nodig.

Toegankelijkheid

Bij WordPress zijn de website en het CMS met elkaar verbonden. Bij Umbraco is dit niet het geval. Als het Umbraco CMS tijdelijk niet beschikbaar is, blijft de website voor bezoekers wel bereikbaar.

Meerdere websites

Daarnaast is het met Umbraco mogelijk om meerdere websites vanuit één CMS te beheren. Zo kunnen doorontwikkelingen en (beveiligings)updates gelijktijdig worden toegepast. Ook kun je je bestaande Umbraco-website uitbreiden met bijvoorbeeld de e-commerce functionaliteiten van Umbraco Commerce. Dit doe je vanuit hetzelfde CMS, zonder complexe integraties. Je hoeft je content dus ook maar op één plek te beheren, wel zo handig! Bovendien profiteer je van de SEO voordelen van één grote website, in plaats van meerdere kleine losse websites.

Veiligheid

Een belangrijk voordeel van Umbraco is veiligheid, wat te danken is aan de achterliggende techniek. Het CMS is gebouwd op het .Net framework van Microsoft. Dit biedt zekerheid dat het up-to-date is en dat er in het geval van veiligheidsrisico’s direct actie wordt ondernomen. Wordpress biedt op dit vlak minder stabiliteit. Veel WordPress websites maken gebruik van gratis plug-ins die regelmatig geüpdatet dienen te worden om de veiligheid te kunnen garanderen. Regelmatig zien we dat plug-ins niet meer worden geüpdatet door de ontwikkelaar, waardoor je website kwetsbaarder wordt voor aanvallen. Umbraco scoort daarom vele malen hoger op het gebied van veiligheid en stabiliteit.

Overtuigd?

Overtuigd van de voordelen van Umbraco en wil je weten wat wij hierin voor je kunnen betekenen? Als erkend Umbraco partner hebben we alle knowhow in huis om jouw Umbraco website tot een groot succes te maken. Neem gerust contact op!

Benieuwd naar alle voordelen van Umbraco?
Neem contact op met Ralph!
foto van developer Ralph
Ralph van Vugt
Development
ralph@vrolijkonline.nl
06 - 43 56 04 39

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl