menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl

UX optimalisatie

Optimaliseer je website door het verbeteren van de gebruikerservaring. Gebruikers ervaren een website als prettig als deze gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, snel, functioneel, betrouwbaar, betekenisvol en nuttig is. Hoe beter de ervaring, hoe hoger de conversie.

voorbeeld weergave van geïllustreerde wireframes

"Met een optimaal UX design zorgen we ervoor dat de klant zijn doel zo goed en zo snel mogelijk bereikt. Zonder hobbels en ergernissen."

Sitemap en user flow

Het ontwerpen van een website of applicatie bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De allereerste stap bij UX optimalisatie is het maken van een sitemap. Een sitemap geeft alle pagina's en bestanden van een website overzichtelijk weer. We kunnen een sitemap eenvoudig tot zeer complex indelen afhankelijk van de aard en de complexiteit van een project. Vervolgens kunnen we een sitemap omzetten naar een user flow diagram. Hiermee kunnen we precies zien welke stappen een gebruiker moet zetten om bij bepaalde informatie te komen. Hartstikke handig, want zo zien we direct waar de knelpunten - en dus verbeterpunten - van het UX design zitten.

afbeelding van wireframes van 2 usecases op een witte achtergrond

UX design

UX design, oftewel user experience design, is het ontwerpgebied dat zich richt op het vormgeven van een positieve gebruikerservaring. Een goed UX design brengt je doelgroep supersnel van A naar B. Met UX design zetten we de wandelpaden op een website uit en kijken we waar eventuele knelpunten ontstaan waarop we de routes aanpassen. We kruipen als het ware in de huid van de gebruiker en richten ons op het laten slagen van bepaalde doelstellingen. Kunnen de bezoekers van jouw website zonder obstakels of verstoringen de juiste weg vinden? Dan is het UX design geslaagd! Wil je meer weten over wanneer je nou een UX design nodig hebt? Lees dan dit blogartikel

afbeelding van ux vs ui design

Verwar UX design niet met UI design. UI design staat voor user interface design, het grafisch 'mooie' plaatje dat over het UX design wordt gelegd en dat de gebruiker ziet. Met het UI design kun je het UX design in je huisstijl gieten.

UX optimalisatie

Met UX optimalisatie richten we ons op bestaande websites en applicaties. We kijken naar de huidige prestaties en analyseren de gebruikerservaringen. Aan de hand van specifieke doelen van de website van onze opdrachtgever stellen we een optimalisatieplan op.

Afhankelijk van het traject kunnen we een ander UX design als optimalisatie voorstellen. Dit UX design werken we uit. We gaan ermee aan de slag en simuleren de uiteindelijke gebruikerservaring. Vervolgens kunnen we met diverse marketing tools monitoren of ons voorstel ook daadwerkelijk werkt bij jouw doelgroep en de user experience verbetert.

afbeelding van 2 fases in het designen van een web pagina

Optimaliseer jouw website met onze hulp!

Eén van de meest opvallende kenmerken van UX design is dat het een doorlopend leerproces is. Tijdens elke fase van het project onderzoeken we of de aannames kloppen met de praktijk. Waar nodig sturen we het project bij. Feedback vormt de basis voor alle onderzoeken, testen, ontwerpen en implementaties. Afhankelijk van het budget raadplegen we na lancering de websitestatistieken en controleren we of alles klopt.

Team van experts

Als UX designer werk ik niet alleen; samen komen we tot het beste resultaat! Ons team van ontwikkelaars, marketingexperts, projectmanagers, copywriters en vormgevers werkt nauw samen. Met elkaar, maar ook met jou als opdrachtgever. Heb je een website of webapplicatie die niet voldoende converteert? Wij onderzoeken verschillende verbetermogelijkheden voor een optimale oplossing!

Heb je een vraag over UX, wil je advies of gewoon een keer sparren? Laat het me weten. Stuur een mail en je hoort van me!

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl