menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl

Webapplicaties

Op zoek naar een oplossing op maat? Wij vertalen jouw behoeften naar gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige webapplicaties. 

Naast websites en webshops ontwikkelen wij ook maatwerk webapplicaties. Er bestaan ontelbaar veel apps voor ontelbaar veel oplossingen. Maar wat als jij iets speciaals zoekt? Software specifiek voor jouw doel? Dan bouwen wij dat gewoonweg voor jou!

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een softwaretoepassing of programma dat via een webbrowser toegankelijk is en op afstand wordt gehost op een server. Traditionele desktop applicaties worden op een lokale computer geïnstalleerd. Een webapplicatie draait volledig in een webbrowser. Geautomatiseerde processen kunnen door middel van een webapplicatie op ieder gewenst moment, overal ter wereld gebruikt worden. Er is alleen een internetverbinding nodig. Bijvoorbeeld bestelmodules, voor buitendienstmedewerkers maar ook in een showroom, zijn handig wanneer deze als app op een tablet te gebruiken zijn. 

Je kunt een webapp laten ontwikkelen wanneer je jouw klant persoonlijker wilt bedienen of benaderen. Denk hierbij aan de IKEA webapp waar je gemakkelijk kunt bestellen of aan de Nike app, waarbij klanten al hun sportstatistieken kunnen bijhouden en zelfs onderling kunnen strijden met vrienden.

Oplossingen op maat

Onze specialisten hebben veel ervaring met applicaties en koppelingen en gaan geen uitdaging uit de weg! Eén van onze opdrachtgevers was op zoek naar een pakket om klanten te laten inloggen en documenten te laten downloaden. Bestaande webapplicaties bleken duur en veel te complex. Wij maakten een vereenvoudigde versie, toegesneden op de specifieke wensen van onze klant. Een oplossing op maat dus! Een ander voorbeeld is de vraag die een klant bij ons neerlegde om een overkoepelend voorraadsysteem voor meerdere dealers te ontwikkelen. Met een vernuftige applicatie beantwoordden we hun vraag.

Verbindingen tussen systemen

Vaak maken onze opdrachtgevers gebruik van verschillende systemen die niet met elkaar communiceren. Wij kunnen dan een hub voor ze maken, een centraal knooppunt in het netwerk dat alle gegevens uit de verschillende systemen met elkaar verbindt. Ons klantportaal Mijn Vrolijk Online en ons Dashboard zijn prima voorbeelden van zulke praktische toepassingen.

Functionaliteiten naar wens

Bestaat er nog geen pasklare oplossing voor jouw technische wens? We kunnen veel, dus daag ons vooral uit! We bouwen webapplicaties op maat voor organisaties in elke branche. Voorbeelden van soorten applicaties die we voor je kunnen maken:

 • hubs
 • webportalen
 • boekingssystemen/tickets reserveren
 • ledenadministraties
 • betalingssystemen
 • logistieke planners
 • klantbeheersystemen
 • urenregistratiesystemen
 • API’s (Application Programming Interfaces)
 • bestelsystemen (webshop)
 • voorraadbeheer
 • software as a service (SaaS)
 • intranetten
 • extranetten

En wat kost dat dan?

Afhankelijk van jouw wensen onderzoeken we of functionaliteiten al eerder gebouwd zijn door een andere partij. Gevonden? Bingo! Regelmatig worden deze tegen een scherp tarief of soms zelfs gratis (open source) aangeboden. Om een webapplicatie op maat te maken kiezen wij altijd samen met jou voor de beste oplossing. Uiteraard krijg je van ons een duidelijke offerte.

Onze aanpak

Voordat we beginnen met het bouwen van een applicatie brengen we je wensen in kaart. Dat doen we door middel van een kick-off. Wij starten ieder project met een kick-off. We verdiepen ons in jouw bedrijf. We vragen je het hemd van je lijf zodat we een duidelijk beeld hebben van jouw bedrijf en wensen. Pas als we het probleem of de behoefte kraakhelder hebben, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing. Ten eerste maken we een IA (Information Architecture) design, ten tweede een visual design en als laatste ronden we af met de technische implementatie van de app.

Wij houden van uitdagingen en ontwerpen eenvoudige oplossingen voor complexe vraagstukken. Aanstekelijk enthousiasme en nieuwsgierigheid is wat ons drijft om elk vraagstuk vanuit alle hoeken te bekijken. Zo komen we tot innovatieve en creatieve oplossingen die écht werken en technisch tot in de puntjes zijn uitgevoerd.

Neem contact op en wij vertellen je meer!
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl