sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Werkwijze realisatie nieuwe website

Onze werkwijze in 10 stappen

Vrolijk Online is een full service bureau. Dat betekent dat we alle diensten in huis hebben om complete websites op te leveren. Vormgeving, branding, ontwikkeling, copywriting en online marketing: alles onder één dak.

Onze werkwijze

Ben jij toe aan een nieuwe website en wil je weten hoe Vrolijk Online dit aanpakt? Wij nemen je stapsgewijs mee in onze werkwijze. Zodat jij weet welke route wij bewandelen om tot een flitsende maatwerk website te komen.

Stap 1: Doel nieuwe website

We beginnen met een oriënterend kennismakingsgesprek. Wie ben je en wat wil je graag? Welke ideeën en ambities zijn er? En vooral: wat wil je bereiken met je nieuwe website? We leggen de doelen vast in een concreet plan.

Stap 2: Analyse huidige website

We analyseren je huidige website. We onderzoeken welke pagina’s goed worden bezocht en welke zoekwoorden er worden toegepast. We vragen je waarover je tevreden bent, wat je anders wilt en wat je mist.

Stap 3: Kick-off

We trappen samen af. Tijdens een kick-off sessie bespreken we de doelstellingen van de nieuwe website, de doelgroep(en), de indeling, de gewenste functionaliteiten en de technische vereisten. Op basis van deze informatie starten we met de ontwerpfase, waarin we onderscheid maken tussen interaction en visual design.

Stap 4: Interaction design

In de ontwerpfase maken we een interactief klikmodel van je toekomstige website. Hierin zetten we de structuur van de website, de globale inhoud en de interactie tussen de verschillende elementen uiteen. Het interaction design is een bouwtekening zonder huisstijl en andere visuele ingrediënten. Door het visuele aspect los te laten, houden we de focus op de technische werking van de website en de logica van de menu- en paginastructuur. Het interaction design vormt de basis van je nieuwe website.

Stap 5: Visual design

Heb je het interaction design goedgekeurd? Dan volgt het tweede deel van de ontwerpfase: het visual design. We maken een visueel ontwerp van de homepagina passend bij de identiteit van jouw merk of bedrijf. Dit kan de vertrouwde huisstijl zijn of juist een geheel nieuwe look and feel. Ben je blij met de stijlrichting? Dan werken we de overige webpagina’s in dezelfde lijn uit. Het uiteindelijke webdesign sturen we je digitaal toe. Als je vervolgens helemaal overrompeld bent, gaan we aan de slag met de technische ontwikkeling.

Stap 6: Front-end ontwikkeling

We beginnen met het ontwikkelen van de voorkant van de website, het zichtbare deel ofwel de user interface. Onze developers zetten het design van jouw keus om in codetaal: HTML, CSS of JavaScript. Deze bestanden met codetaal brengen je website tot leven.

Stap 7: Back-end ontwikkeling

In de back-end fase koppelen we jouw website aan een uitgebreid contentmanagementsysteem (CMS), zodat je de content op je website ‘aan de achterkant’ zelf kunt beheren. We werken voornamelijk met Umbraco en WordPress. Ook zorgen onze programmeurs voor handige toepassingen en geavanceerde koppelingen met diverse systemen.

Stap 8: Testen

Als de technische ontwikkeling gereed is, dan gaan we testen, testen en nog eens testen. Eventuele onverwachte issues lossen we op. Totdat jouw website snel en vlekkeloos werkt op elk type device.

Stap 9: Presentatie

We presenteren jouw nieuwe website op een presenteerblaadje: de preview omgeving! Tijdens de presentatie leggen we je uit hoe het CMS werkt, zodat je aan de slag kunt met het vullen van de website. We kunnen je daarbij helpen. Met de juiste keywords, SEO- en webteksten maken onze specialisten jouw content Google proof.

Relevante content

Stap 10: Livegang

En dan is het zover! Klaar voor de livegang! Jouw unieke website gaat de lucht in! Een maatwerk website die perfect aansluit bij jouw doelstellingen.

Vrolijk On Line189170

Vrolijk Online

Life goes on, ook na de livegang. Jij staat niet stil, wij staan niet stil en jouw bezoekers ook niet. Daarom is het verstandig om jouw website te blijven onderhouden. Zowel op het gebied van updates en veiligheid als op het gebied van optimalisatie en online marketing. Ook dan ben je bij ons in Berlicum aan het juiste adres!

 

Neem contact op en ga Vrolijk Online

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.