sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Online marketing voor meer online succes

Vangt jouw website of webshop stof? Kom in actie en laat weten dat je bestaat! Wij zetten online marketing effectief in om verkeer naar jouw website te genereren en zorgen ervoor dat jouw bezoekers ook jouw klanten worden.

Attentie! Attentie!

Online marketing, ook wel internetmarketing, digital marketing of web marketing genoemd, is een verzamelterm voor de diverse middelen die worden gebruikt om producten en diensten via het internet onder de aandacht te brengen. Je kunt online marketing voor verschillende doelen inzetten. Eén van de hoofddoelen is het aantrekken van potentiële klanten met als doel ze te verleiden tot conversie: het afnemen van een product of dienst. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een artikel, het afsluiten van een abonnement, het invullen van een formulier of het aanvragen van een offerte. Daarnaast is het stimuleren van herhaalaankopen ook een belangrijk doel om online marketing in te zetten.

Business Corporate People Working Concept
Vrolijk On Line189170

Online marketingplan

Voordat we allerlei middelen voor onze opdrachtgevers inzetten, maken we een plan van aanpak. Dit online marketingplan bestaat uit vier onderdelen:

  1. We inventariseren welke middelen al gebruikt worden om de doelgroep te benaderen.
  2. We doen concurrentieonderzoek (wat doen jouw concurrenten online?) en kijken welke stappen we kunnen zetten om jouw vindbaarheid snel te verbeteren.
  3. We gaan samen in gesprek om alle ins and outs van jouw business en doelgroep helder te krijgen.
  4. We bepalen samen met welke middelen we jouw boodschap gaan uitdragen.

Vrolijk Online marketingmiddelen:

E-mailmarketing

De naam zegt het al. E-mailmarketing gebruikt e-mail om een bepaalde boodschap naar een doelgroep te sturen. E-mailmarketing heeft als doel nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te overtuigen of bestaande relaties te versterken. Denk aan informatieve mailings en pakkende nieuwsbrieven.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing bestaat uit SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising). SEO is het geheel aan optimalisaties op een website bedoeld om een webpagina te laten stijgen in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. De organische zoekresultaten zijn alle zoekresultaten die gratis zijn; ze zijn het resultaat van het algoritme van de zoekmachine. Goede SEO zorgt dus voor gratis bezoekers. Onder SEA verstaan we het tegen betaling plaatsen van tekstadvertenties boven en onder de natuurlijke zoekresultaten. Deze advertenties leiden je naar de meest relevante pagina van je website die aansluit bij de zoekopdracht. Tevens is het voor producten mogelijk om zichtbaar te zijn in Google Shopping. Via deze dienst worden bezoekers direct naar de productpagina doorverwezen.

Wil jij jouw bedrijf een boost geven? Klop dan bij ons aan! Onze experts helpen je vrolijk jouw online doelen te behalen en van bezoekers klanten te maken!

Remarketing

Ook passen we remarketing toe. Remarketing, ook wel retargeting genoemd, is een effectief online marketinginstrument om jouw product of dienst opnieuw onder de aandacht te brengen bij een potentiële klant. Remarketing campagnes richten zich op eerdere bezoekers van je website die niet converteerden. Deze gebruikers krijgen op andere websites banners te zien. Deze banners tonen producten die ze wel in de winkelwagen deden, maar vervolgens niet bestelden. Ook kunnen banners verwijzen naar bezochte pagina's waarbij een specifieke gewenste actie uitbleef. Een doeltreffende manier om twijfelende klanten alsnog over de streep te trekken

Video marketing

Naast Google is YouTube de grootste zoekmachine ter wereld. Bedrijfsvideo's kun je dus het beste op YouTube plaatsen. Met de juiste zoekwoorden in de titel en de beschrijving van jouw video zal deze goed gevonden worden op het YouTube kanaal.

Banner marketing

Het plaatsen van banners (grafische reclame-uitingen) is ook een geschikt middel om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. Diverse websites geven Google de ruimte om een advertentie te plaatsen. Naast zoekmachinemarketing op basis van woorden is het dus ook mogelijk om je potentiële klanten te bereiken via banners op basis van beelden.

Social media marketing

Social media marketing omvat alle marketingactiviteiten die via de social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Pinterest lopen. Een groot voordeel van social media marketing is de mogelijkheid tot interactie met je doelgroep.

Metenisweten

Meten is weten

Een groot voordeel van online marketing ten opzichte van zijn offline collega is het feit dat de resultaten meetbaar zijn. Bovendien kun je heel gericht voor een specifieke doelgroep campagne voeren of adverteren. Je hoeft daarbij geen rekening te houden met bepaalde tijden of dagen: het is 24/7 inzetbaar. Een belangrijk meetinstrument is Google Analytics. Deze dienst verzamelt statistieken en details van websites. Wanneer je deze tool goed instelt, ontvang je een hoop interessante data waarop je je online marketing - waar nodig - kunt bijsturen. Daarop kun je voor de verdere online marketing weer nieuwe keuzes maken of bij je huidige plan blijven.

Mockup A4 Vo

Ook offline marketing is on!

Met offline marketing bedoelen we marketing via de traditionele, tastbare media. Denk aan een billboard langs de snelweg, een advertentie in een krant of tijdschrift, een stand op een evenement, relatiegeschenken, flyers en visitekaartjes. Ook hier investeren we in om jouw merk nog meer in the picture te zetten! Juist de mix van on- en offline marketing werkt goed: de twee versterken elkaar.

Cocktail

Cocktail van innovatie en ervaring

De ontwikkelingen binnen online marketing volgen elkaar razendsnel op. Vernieuwing is belangrijk, maar onderschat ook de kracht van ervaring niet. Goede online marketing is een cocktail van innovatie en ervaring. Onze vakbekwame online marketing specialisten kunnen je uitstekend vertellen welke aanpak het beste bij jouw budget, bedrijf of organisatie past.

Voorbeelden van online marketing projecten

Meer weten over Online marketing?

Onze experts hebben jarenlange ervaring.

Neem contact op met Dave

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.