sluit
menu

Belle Vie

Branding, bouw en online marketing

Voor verloskundigenpraktijk Belle Vie mochten wij onze full service skills inzetten. Van branding en bouw tot online marketing. The whole package. Belle Vie was toe aan hernieuwing van haar identiteit. Eigentijds en up-to-date. In deze case lees je hoe het project zich ontwikkelde van begin tot beschuit met muisjes.

1. Logo

We begonnen met het redesign van het logo. We gaven de letter B van Belle Vie vorm als het silhouet van de vrouw. De rondingen van de B staan voor haar borsten en buik met daarin een hartje dat zowel naar de liefde als het leven verwijst. Belle Vie koos voor het behoud van de kleuren roze en groen. We vervingen de felle varianten uit het vorige logo door zachte pasteltinten.

2. Tagline

Belle Vie biedt meer dan begeleiding bij zwangerschap en bevalling. Sinds de oprichting in 1985 is de praktijk uitgegroeid tot een vrouwencentrum waar je naast verloskunde ook terecht kunt voor voorlichting, anticonceptie, coaching, echoscopie, massages en preconceptie zorg. De ondertitel Verloskundigenpraktijk dekte de lading niet meer. We bedachten een nieuwe tagline: Geboortezorg & welzijn. Zo zie je meteen waar Belle Vie voor staat.

3. Huisstijl

We ontwikkelden een nieuwe huisstijl en creëerden voor alle diensten van Belle Vie een herkenbaar icoon. In een handboek legden we alle basiselementen van de nieuwe stijl vast: logo, kleurgebruik, typografie, fotografie en iconen. Met voorbeelden van toepassingen brachten we de huisstijl voor de klant tot leven.

4. Huisstijldragers

Uiteindelijk realiseerden we een hoop middelen waarop de nieuwe identiteit van Belle Vie tot uiting komt. Naast briefpapier, enveloppen en visitekaartjes mochten we ook folders, afsprakenkaarten, templates voor presentaties en geboortebewijzen ontwerpen. En uiteraard een kant-en-klare e-mailhandtekening geschikt voor HTML omzetting voor een goede visuele weergave.

5. Website

Op de voormalige website stond heel veel content op heel veel plaatsen. Door de lappen tekst was het een hele bevalling om door de bomen het bos te zien. Dat Belle Vie meer dan alleen verloskunde is, werd amper duidelijk. Met nieuwe interaction en visual designs en een heldere menustructuur maakten we het aanbod zichtbaar. De verschillende diensten van Belle Vie hebben in de nieuwe opzet een - verdiende - prominente plek en zijn daardoor beter benaderbaar. Met persoonlijke verhalen van zowel het team als de klanten van Belle Vie maakten we de website tevens een stuk intiemer.

6. Brandbook social media

Voor uitingen op social media stelden we een brandbook op zodat Belle Vie in lijn met de nieuwe huisstijl kan communiceren. Zacht, herkenbaar en vertrouwd. We reikten handvatten aan voor verschillende soorten berichten, header en feed en creëerden templates voor terugkerende thema’s zoals informatieavonden en geboortes.

7. Contentkalender

We maakten een contentkalender als hulpmiddel bij het plannen, organiseren en publiceren van berichten op social media. Naast algemene feestdagen namen we allerlei, voor de branche interessante, inhaakdagen op in de jaarkalender. Zo heeft Belle Vie een fijne houvast voor wat en wanneer te communiceren. Een soort van à terme voor posts ;-)

8. Online marketing

Om de diverse prestaties van de nieuwe website goed te kunnen meten, hebben we accounts ingeregeld bij Google Tag Manager en Google Analytics. Zo volgen we de ontwikkelingen van de website op de voet, net als een consultatiebureau dat bij baby’s doet. Daarnaast voerden we een zoekwoordonderzoek uit en deden we een SEO technische check. Op basis van al deze gegevens kunnen we telkens (bij)sturen op optimale vindbaarheid en conversie.

9. Google My Business

Voor vier locaties van Belle Vie richtten we een Google My Business (GMB) bedrijfsprofiel in. GMB, ook wel Google Mijn Bedrijf genoemd, is een advertentiedienst voor lokale bedrijven die naast online ook offline fysieke interacties met klanten hebben. Met de gratis tool bepaal je zelf hoe jouw lokale bedrijf in Google producten zoals Maps en Search wordt weergegeven. Een handig middel voor Belle Vie om nog meer lokale leads te verwerven.

Nieuwsgierig naar het hernieuwde Belle Vie? Neem een kijkje! Je hoeft niet eerst te bellen om de teentjes van dit wonder te tellen ;-)

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.