sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Dutch Safety Group

Online marketing

Voor Dutch Safety Group verzorgen wij de online marketing. DSG bestaat uit verschillende bedrijven die zich bezighouden met veiligheid en hulpverlening bij evenementen en ondernemingen. Daarnaast runt Dutch Safety Group een webwinkel met veiligheidsproducten.

Digitale prestaties in beeld

Dutch Safety Group bestaat uit de bedrijven BTB Fire & Medical Support, Event Medical Service, EMS Care, Emergency Medical School en de webshop BTB Winkel, een webwinkel met veiligheidsproducten. Voor alle labels onder DSG richtten we, met behulp van Google Tag Manager, Google Analytics in. Vervolgens stelden we Google Data Studio in met gegevens uit Google Analytics, Google Search Console en Google Ads.

Met de Google Data Studio tool kun je data uit allerlei bronnen - ook bronnen die niet van Google zijn - samenbrengen en weergeven in informatieve dashboards en handige rapportages die makkelijk lees- en deelbaar zijn. Zo is DSG altijd op de hoogte van wat er gaande is op de verschillende websites.

Een goed begin: nulmetingen en redirects

We doen niet alleen de online marketing voor Dutch Safety Group, we ontwikkelen ook de verschillende websites van het overkoepelend orgaan. Zo realiseerden we nieuwe websites voor Dutch Safety Group en Event Medical Service en bouwden we een website voor het jaarlijks terugkerende Acute Zorg Congres. Op het moment van schrijven werken we aan de webwinkel en aan de website voor BTB Fire & Medical Support.

Voordat we een nieuwe website lanceren, doen we een nulmeting om te kijken hoe de oude website online presteerde en maken we een redirect-lijst. Een redirect is een doorverwijzing van een webpagina naar een andere. Door redirects toe te passen, vertel je zowel zoekmachines als gebruikers dat de url die ze bezoeken, is vervangen door een andere url. Door de juiste redirects over te nemen en te implementeren, voorkomen we dat bezoekers een 404 foutmelding krijgen en vervolgens - hoogstwaarschijnlijk - de website verlaten. Na de livegang van een nieuwe website richten we de metingen opnieuw in om zo effectief mogelijk het verkeer naar de website te monitoren, bij te sturen en te optimaliseren.

Specifieke online marketing acties

Naast de algemene online marketing activiteiten voor DSG, voeren we ook specifieke werkzaamheden uit voor de diverse labels. Zo realiseerden we Google Search campagnes voor verschillende opleidingen en cursussen van Emergency Medical School en zetten we voor Event Medical Service een campagne op om de vacatures onder de aandacht te brengen bij het publiek. Ook onderzoeken we mogelijkheden; voor BTB Winkel doen we een test met Google Shopping om na te gaan of dit medium een lucratieve aanvulling op de webshop is.

Acute Zorg Congres op de kaart

Jaarlijks verzorgt Emergency Medical School het Acute Zorg Congres in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Een grootschalig congres voor medisch professionals en ketenpartners in de (pre)klinische sector. Om dit congres ruchtbaarheid te geven, draaien we LinkedIn campagnes om potentiële bezoekers te informeren, zetten we Google Search campagnes op om iedereen te bereiken die in Google op dit thema zoekt en draaien we remarketing campagnes gericht op eerdere bezoekers van de website. Met als doel een uitverkochte 3de editie in het najaar van 2022!

Analyseren en optimaliseren

Ideaal natuurlijk dat DSG, dankzij de inzet van vernuftige tools en online marketing strategieën, continu het online verkeer kan monitoren en op de hoogte is van de prestaties van de websites. Meten is weten, maar daar blijft het niet bij. Maandelijks komen we samen, fysiek of online, om de ontwikkelingen te bespreken. Wat loopt er? Wat staat er te gebeuren? En hoe kunnen we dat zo goed mogelijk begeleiden? Door met regelmaat af te stemmen, waarborgen we dat onze marketingacties parallel lopen aan de actualiteit en de wensen van de klant.

Dutch Safety Group staat garant voor veiligheid. Wij, als erkend Google Partner, staan garant voor online succes.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.