sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Farent

Ontwikkeling nieuwe digitoegankelijke website

Maatschappelijk dienstverlener Farent is actief op het gebied van basisondersteuning, leefbaarheid, veiligheid, wonen, welzijn en zorg in de regio Midden-Brabant en de Meierij. Farent is een jonge organisatie, die begin 2019 ontstaan na een fusie van Welzijn Divers en Juvans Maatschappelijk Werk. Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe website! Wij namen voor dit project het UX-design en de technische realisatie en het voor onze rekening. Een belangrijk onderdeel hiervan was het digitoegankelijk maken van de website.

UX-design

Een fusie van organisaties betekent ook een samensmelting van diensten en producten. Samen met Farent bepaalden we hoe de nieuwe website opgebouwd moest worden zodat alle informatie snel en gemakkelijk te vinden zou zijn. Het nieuwe UX-design werd opgebouwd rond belangrijke pijlers van Farent: thema’s, doelgroepen, locaties en diensten.

Design

Nadat iedereen op en top tevreden was met het UX-design, hebben we dit ingezet als leidraad voor het webdesign. Het design van de website werd verzorgd door Visionart.

Digitoegankelijk

Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Wanneer iemand bijvoorbeeld een visuele of auditieve beperking heeft, heeft dat invloed op de interactie met jouw website. Voor een organisatie met een maatschappelijk functie zoals Farent is het van groot belang dat de website digitoegankelijk is. Een mooie klus voor Vrolijk Online!

Toetsenbord navigatie

De website van Farent hebben we zo opgebouwd dat alle onderdelen volledig bedienbaar zijn met een toetsenbord en gebruikers niet afhankelijk zijn van een muis. Hiervoor hebben we onder andere skiplinks toegevoegd.

Formulieren

Het contactformulier en het inschrijfformulier voor mantelzorgeractiviteiten hebben we zo ingericht dat alle gebruikers in staat zijn het formulier te gebruiken. Wanneer een bepaalde invoer verwacht wordt staat hier een duidelijke instructie bij vermeld. Dit hebben we gedaan door labels toe te voegen aan invoervelden. Wanneer de gebruiker een foutief antwoord noteert, wordt dit aangegeven en wordt er een suggestie gedaan wat hij/zij zou moeten aanpassen.

Hyperlinks

In het kader van digitoegankelijkheid zijn ‘lees meer’ links verleden tijd. Hyperlinks die op website moeten een duidelijke omschrijving hebben. Dit hebben we uiteraard mogelijk gemaakt in deze nieuwe Umbraco website.

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid van websites? Lees alles in onze blog.

Umbraco 8!

Farent is het eerste grote project wat we gebouwd hebben met Umbraco 8. Door gebruik te maken van Umbraco 8 is de website een stuk sneller en bovendien nog gemakkelijker te onderhouden. Umbraco is volop in ontwikkeling, want, waar in 2020 Umbraco 8 nog nieuw was, wordt binnenkort Umbraco 10 al gelanceerd.

1517722754593

'Dankzij de vlotte en soepele samenwerking met Vrolijk Online, de korte lijnen en de strakke planning is het ons gelukt een heldere website neer te zetten.'

Harriët Pijnappels

Ben je ook toe aan een nieuwe gebruiksvriendelijke en bovendien toegankelijke website? Bij Vrolijk Online ben je aan het goede adres. Neem contact op!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.