sluit
menu

Galant Vacaturebank

Vacature website voor vrijwilligers

Dé vacaturebank voor vrijwilligerswerk!

Galant adviseert en ondersteunt vrijwilligers en non-profitorganisaties bij de uitvoering van hun werk. Daarnaast promoten en stimuleren zij vrijwilligerswerk als een inspirerende (vrije)tijdsbesteding. Ter ondersteuning van dit doel hebben wij voor Galant een nieuwe online vacaturebank mogen realiseren.

Platform 073

De oude vacaturebank van Galant werd onder de noemer Platform073 uitgebracht en besloeg meer dan enkel het belang van vrijwilligers. Om deze reden had het oude systeem een aantal gewichtige functionaliteiten dat niet meer relevant was. Ook het gebruiksgemak van het beheersysteem was niet meer van deze tijd. Met veel plezier hebben wij ons samen met Galant gebogen over een nieuw beheersysteem én een nieuwe website.

Platform073 behoort nu tot het verleden. De nieuwe vacaturebank van Galant heet nu simpelweg Galant Vacaturebank. De naam zegt nu wat het is en wie het faciliteert. Deze doeltreffende aanpak is in elk expect van het traject doorgevoerd. Waar de oude website doorspekt was met call-to-actions en afleidingen, haalt de nieuwe website haar kracht uit de eenvoud. Er ligt een helder pad naar de conversie op de vacaturepagina’s.

Eenvoud troef

Niet enkel het interaction design draagt bij aan de kracht van eenvoud. Met het visual design hebben we heel bewust het aantal kleuren teruggebracht naar de vijf kleuren in het logo. Op deze wijze wordt enerzijds Galant als organisatie meer zichtbaar en anderzijds zorgt het beperkte aantal kleuren voor rust en vertrouwen.

De visuele stijl van de website wordt naadloos doorgetrokken naar het beheersysteem waar organisaties hun vacatures kunnen publiceren en waar vrijwilligers een profiel kunnen aanmaken. Zoals je mag verwachten heeft het beheersysteem een veel functioneler karakter. Er is veel energie gestoken in een gebruiksvriendelijkheid die past bij de doelgroep. Zo wordt bijvoorbeeld elke actie bevestigd met een visuele ondersteuning en zijn de invoervelden voor leesteksten voorzien van een karakterteller.

Umbraco CMS

Zowel de website als het beheersysteem worden gedragen door het Umbraco CMS en dat zorgt ervoor dat Galant maar één CMS hoeft te gebruiken. En natuurlijk zorgt Umbraco er meteen voor dat alles snel en stabiel draait.

Wij wensen Galant, maar ook de vele organisaties en vrijwilligers, veel plezier met deze website. Wij zijn er trots op!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.