Galant Vrijwilligersnetwerk

Galant Vrijwilligersnetwerk ’s-Hertogenbosch werd in 2003 opgericht als steunpunt voor vrijwilligers en non-profitorganisaties in de gemeente. Galant helpt hen bij de uitvoering van het werk door advies en ondersteuning te geven en promoot het doen van vrijwilligerswerk. Wij bliezen de verouderde website van Galant nieuw leven in!

Veel te vertellen

Vorig jaar ontwikkelden we een online vacaturebank voor Galant. Dit jaar namen we de algemene website van Galant onder handen. Deze bevatte lappen content, was verouderd, vol van kleur en vooral onoverzichtelijk. “We propten alles op de homepage,” vertelt Tamara de Jong, adviseur bij Galant. “We zijn een advies- en informatiepunt voor zowel vrijwilligers als organisaties, dus we hebben veel te melden. Het was een puzzel om de grote hoeveelheid informatie simpel en overzichtelijk aan te bieden.”

Verhelderende analyses

De afgelopen vijf jaar analyseerde Galant de adviesvragen. Het bleek dat organisaties vaak belden voor informatie die op de website stond maar blijkbaar lastig te vinden was. “Ze haakten al af op de homepage omdat het kruispunt te druk was,” licht Tamara toe. Klanten kwamen online niet terecht waar ze wilden. Ze verlieten de website en pakten de telefoon.

Onze online marketeer analyseerde het verkeer op de oude website om te zien hoe gebruikers navigeerden. In combinatie met de analyse van Galant kregen we een goed beeld van de situatie. De toegankelijkheid van de website en de vindbaarheid van de juiste informatie vormden het grootste probleem. Het onderzoeksproces wees uit dat we de website beter in zijn geheel opnieuw konden neerzetten met een versimpelde structuur.

Gebruiksvriendelijk en galant

Na een positief ontvangen redesign van de homepage gingen we aan de slag. We bouwden de website van Galant Vrijwilligersnetwerk, net als die van Galant Vacaturebank, in Umbraco. We voegden duidelijke calls-to-action toe en zorgden voor variabele contentblokken. De content wordt nu overzichtelijk, uitnodigend en visueel aantrekkelijk aangeboden. In Tamara’s woorden is het webdesign: “Mooi, duidelijk en clean.” En qua look and feel volledig in lijn met de vacaturewebsite. Voorheen hadden de websites een verschillend design. Nu hebben ze dezelfde vormgeving wat eenheid creëert en vertrouwen schept bij de bezoeker.

Klantvriendelijke koppeling

De beide websites van Galant zijn niet alleen qua uitstraling hetzelfde, ook op technisch vlak werken ze samen. Op de homepage van www.galant.nl staat bij Vind een vrijwilligersvacature de dropdown ‘Kies taak of functie’. Deze dropdown lijst wordt opgebouwd met behulp van www.galantvacaturebank.nl. Dat betekent dat wijzigingen op de vacaturebank automatisch ook meteen zichtbaar zijn op de website van Galant. Hiervoor hebben we aan de kant van de vacaturebank een api toegevoegd die we aan de kant van Galant aanroepen. Een api (application programming interface) is een verzameling definities op basis waarvan verschillende computersystemen met elkaar kunnen communiceren. Handig toch!?

FAQ: vraag & antwoord

Een andere handigheid is dat de informatie op de nieuwe website via vraagstelling te bereiken is. “Dat was echt de gouden tip,” aldus Tamara. “Termen zijn soms lastig te begrijpen. De vraagvorm maakt concreter welke informatie iemand gaat vinden.” Onderaan de homepage staat nu per doelgroep de Top 10 veelgestelde vragen.

“Vergeleken met WordPress is Umbraco een feestje. Dat doe je met twee vingers in je neus en je ogen dicht,” lacht Tamara de Jong, adviseur en duizendpoot bij Galant. “Ik wil zoveel mogelijk de eigen regie hebben en de omgeving zelf kunnen indelen en beheren. Jullie hebben heel goed geluisterd en meegedacht. Umbraco is naar wens gerealiseerd en de structuur van de website is versimpeld. Je kunt je eigen brij vaak niet zien. De blik van een buitenstaander werkt dan verhelderend.” - Tamara de Jong, Galant

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Bel 073 888 58 42 of ga naar onze contactpagina

Hoi!

Leuk dat je er bent! Heb je een vraag? Stel hem hieronder en je hoort snel van ons!

Anders kunnen we je niet terugbellen
Anders kunnen we je niet terugmailen
Stel je vraag svp!

The form contains errors