sluit
menu

Lokale goededoelengids

Websites

Lokale Goededoelengids NL brengt lokale goede doelen per regio of stad onder de aandacht van donateurs, erflaters, serviceclubs en bedrijven. Initiatiefnemer Jan de Rond vroeg ons verschillende websites voor dit nobele doel te ontwikkelen. Graag!

Ontwikkeling

Pakweg 170.000 organisaties in Nederland zetten zich dagelijks in voor algemene, maatschappelijke belangen. Ongeveer de helft daarvan is lokaal actief. Om naast - de meestal welbekende - nationale en internationale doelen ook lokale goede doelen onder de aandacht van schenkers te brengen, startte Jan de Rond Lokale Goededoelengids NL. Het concept werd eind 2017 geboren en zag in de zomer van 2019 het licht in ’s-Hertogenbosch waar de eerste gids werd gepresenteerd. In het nieuwe jaar volgt de tweede gids voor Alkmaar en omstreken. Voor het centrale platform realiseerden we een algemene website in Umbraco en daarnaast bouwden we twee sub websites voor de steden.

Lokale goededoelengids's-Hertogenbosch

Op deze subsite vind je een overzicht van goede doelen die je in de regio Den Bosch kunt steunen. De goededoelenorganisaties zijn onderverdeeld in vier categorieën: kunst & cultuur, natuur & milieu, sociaal & maatschappelijk, buurt & wijk. Naast de website maakten we voor Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch ook een template voor de nieuwsbrief zodat de klant in (huis)stijl berichten kan opmaken en verspreiden.

Lokale goededoelengidsAlkmaar

De tweede Lokale Goededoelengids verschijnt binnenkort in Alkmaar. In januari 2021 wordt het eerste full colour exemplaar aan de burgemeester aangeboden. Ook voor deze regio ontwikkelden wij een sub website met een aanmeldformulier als extra functionaliteit. Met dit online formulier kunnen organisaties zich op de website aanmelden als goed doel. Wanneer een aanmelding binnenkomt, maakt Umbraco op de achtergrond direct een pagina aan voor het betreffende goede doel. De inhoud van de invulvelden op het formulier verschijnt als content op de pagina. Er staat dus meteen een webpagina klaar die na goedkeuring alleen nog gepubliceerd hoeft te worden via het cms.

Ambitie

Uiteindelijk wil Jan de Rond voor elke stad of regio in Nederland een Lokale Goededoelengids uitbrengen. Zijn ambitie voor 2025 is om via het Rotary netwerk in 25 plaatsen of regio’s een gids uit te geven. “We richten ons voornamelijk op privépersonen die bij leven of dood iets willen schenken aan een goed doel,” vertelt Jan de Rond. Omdat het gemiddeld na opstellen een aantal jaren duurt voordat een testament ten uitvoer wordt gebracht, vermoedde Jan pas in 2025 de eerste effecten van zijn initiatief op te kunnen merken. “Het gaat echter harder dan ik dacht. Mensen zamelen geld in bij verjaardagen, bruiloften, een communie en geven dat aan een lokaal goed doel. Vorige maand ontving ik een anonieme schenking van € 50.000. Mond-tot-mondreclame speelt daarbij een belangrijke rol,” licht Jan toe. “Het schept vertrouwen.” Lokale bestemmingen winnen terrein, mede door de huidige crisis. Er is meer animo voor. “Alsof het naadloos in elkaar overloopt.”

0 1

Ik hoop dat er tussen Den Bosch en Alkmaar een rimpeling ontstaat omdat er iets moois gaande is. En dat het concept zich zo als een olievlek verspreidt.

Jan de Rond

Naar verwachting zal via het platform 10% van alle donaties en schenkingen aan Nederlandse goede doelen lokaal terecht komen. Een mooie ambitie waar wij graag aan meewerken.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.