sluit
menu

Medische groothandel

Webshop & online marketing

Met hart en ziel werken wij voor een medische groothandel en onderhoudspartij. Wij namen met zorg het beheer en het onderhoud van hun webshop over en gaven deze een opkikker door te upgraden en te optimaliseren. Nu houden we de vinger aan de pols met online marketing!

Webshop take over

In 2019 namen we de Magento 1 webshop van de medische groothandel over en zetten deze om naar Magento 2. Er zaten wat bugs in de webshop die we met de upgrade naar de nieuwste versie van het e-commerce platform hebben verholpen. Vervolgens hebben we de webshop geoptimaliseerd.

Webshop optimalisatie

Naast de verkoop van medische hulpmiddelen levert de groothandel ook onderhouds- en servicepakketten. Het is immers van levensbelang dat de apparaten goed onderhouden en optimaal werkend zijn. Door de webshop van relevante content en een goede menustructuur te voorzien, leggen we samen met de klant accenten op de juiste plek en leiden we bezoekers adequaat door de website.

Campagnes voeren

Naast de webshop namen we ook de Google Ads campagnes over. Vanuit Google Search en Google Shopping sturen we campagnes aan om bepaalde producten onder de aandacht te brengen van de beoogde doelgroep. We sparren regelmatig met de klant om te bepalen op welke producten de focus moet liggen en passen de campagnes daarop aan. Op deze manier maken we de verkozen producten extra goed zichtbaar binnen de zoekmachine.

Remarketing

Binnenkort gaan we ook aan de slag met remarketing. Remarketing, ook wel retargeting genoemd, is een effectief online marketinginstrument om een product of dienst opnieuw onder de aandacht te brengen bij een potentiƫle klant. De remarketing campagnes richten zich op eerdere bezoekers van de webshop die niet converteerden. Deze gebruikers krijgen op andere websites banners te zien met producten die ze bekeken of in de winkelwagen deden, maar vervolgens niet bestelden. Een doeltreffende manier om twijfelende klanten alsnog over de streep te trekken.

Een vinger aan de pols met online marketing

Naast adverteren, controleren we de voortgang van de webshop ook via Google Search Console. We houden de indexeringsstatus van de website in de gaten en spelen in op issues die we tegenkomen. We lossen technische problemen op en grijpen kansen om de beste zichtbaarheid in Google te garanderen. Voor goede prestaties van de Google Shopping campagnes optimaliseren we de Shopping feed regelmatig. We houden dus altijd een vinger aan de pols!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.