sluit
menu

Newlife Outdoor Sports

Nieuwe huisstijl en website

Disciplines

Het Belgische outdoorbedrijf Yourout.be vroeg Vrolijk Online om hulp. De Nederlandse eigenaren hadden de kans gekregen, het in hetzelfde gebied actieve, Newlife Outdoor Sports over te nemen. Ze grepen deze kans met beide handen aan om hun aanbod zowel te verbreden als te verbeteren en wilden deze aanwinst online goed in de markt zetten. Bij Newlife staat het organiseren van talrijke buitensportactiviteiten in de Belgische Ardennen centraal, Yourout.be richt zich vooral op het verzorgen van arrangementen en accommodaties. Wij vlogen in om Newlife nieuw leven in te blazen!

Brand new corporate identity

Voor Newlife mochten we een geheel nieuwe huisstijl ontwikkelen. We gingen los! We creëerden een avontuurlijke uitstraling die het aanbod matcht en bouwden een vette website. Het krachtige design in combinatie met de vele foto’s en de video op de homepage zorgt ervoor dat de website direct actie en avontuur ademt.

We ontwierpen een vlammend logo geïnspireerd op het ruige buitenleven en het robuuste van grotten. De wens om het logo in de vorm van een embleem te gieten, pasten we toe in de vormgeving. Het beeldmerk van Newlife moest qua kleurgebruik aansluiten bij dat van Yourout.be. De kleur rood zorgt voor de verbinding en herkenbaarheid. We bedachten verschillende iconen zoals een kompas, tent, hakbijl en kampvuur om in het logo te verwerken. Vanwege de link naar (school)groepen werd gekozen voor een kampvuur in het logo. De andere illustraties werden in de website verwerkt. Daar maken we gebruik van natuurtinten zoals bruin, grijs en beige om het buitenleven te versterken. Qua fonts kozen we voor forse, sterke en duidelijke lettertypes om het geheel een strakke look te geven. Deze look zie je ook terug in de offline middelen.

Exciting content

Ook schreven we de teksten voor de website. Zo werkten we alle activiteiten uit. We halen specifieke kenmerken aan, geven tips en informatie over locatie, prijs, duur en moeilijkheidsgraad. Voorafgaand deden we een zoekwoordonderzoek om de juiste balans te creëren tussen SEO en inhoud. Gericht op vindbaarheid, informeren en enthousiasmeren. En dat is gelukt! Tijdens het schrijven steeg de spanning en nam de zin in een actief dagje Ardennen flink toe ;-)

Ready for the future met Umbraco

Dankzij de integratie van Umbraco CMS zijn de medewerkers van Newlife in staat om de website zelf te beheren. Van het uitbreiden van het activiteitenaanbod tot het toevoegen en verwijderen van accommodaties; de website geeft hen alle vrijheid. Via een formulier op de website kunnen activiteiten worden geboekt. Het CMS maakt het mogelijk de website in de toekomst uit te breiden en te koppelen aan externe systemen zoals bijvoorbeeld een reserveringssysteem.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.