sluit
  • Over ons
  • Dit doen wij
  • Projecten
  • Actueel
  • Vacatures
  • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Shoecolate

Huisstijl en webshop

Voor schoenenlabel Shoecolate van MonShoe Fashion ontwierpen we een stijlvol logo, ontwikkelden we een herkenbare huisstijl en realiseerden we een trendy webshop in WooCommerce. Shoecolate is ready to shine als zelfstandig modemerk!

Autonome positionering

Shoecolate is een label van MonShoe Fashion wat zich met stoere en stijlvolle damesschoenen op vrouwen tussen de 25 en 55 jaar richt. Omdat er onder consumenten veel vraag is naar dit specifieke label, wil MonShoe Fashion Shoecolate als autonoom merk op de markt brengen. Zo gezegd, zo gedaan! We ontwikkelden een gloednieuw logo en een geheel eigen huisstijl voor dit nieuwe brand.

Brand new beeldmerk

Om het woordmerk Shoecolate kracht bij te zetten, zijn we op zoek gegaan naar een bijpassend beeldmerk. Omdat het woordmerk naar chocolade verwijst, hebben we ook in het beeldmerk een subtiele link naar cacao gelegd. Met een voetstap, een cacaoboon en de letter S in abstracte vorm creëerden we het nieuwe Shoecolate logo.

Huisstijlhandboek

Bij een autonoom merk hoort natuurlijk ook een autonome stijl. We ontwikkelden een eigen identiteit voor Shoecolate en legden de basiselementen zoals logo, kleurgebruik en typografie vast in een huisstijlhandboek. Dit brandbook vormt het fundament voor alle uitingen van Shoecolate. Van schoenendoos tot social media post.

Kleuren met karakter

Een consistente toepassing van de gekozen stijl is een must om de herkenbaarheid en naamsbekendheid van Shoecolate te vergroten. Kleurgebruik is een belangrijk visueel aspect van de huisstijl. MonShoe Fashion dacht aan zwart, zand en taupe. Om ook hier een verband met chocolade te leggen, hebben we bruintinten aan het kleurenpalet toegevoegd. Vijf hoofdkleuren vertegenwoordigen het merk Shoecolate. Uiteraard zijn er allerlei combinaties met steunkleuren mogelijk, waardoor de klant bijvoorbeeld elk seizoen een andere steunkleur aan het palet kan toevoegen voor variatie.

WooCommerce webshop

Voor Shoecolate bouwden we een webshop met WooCommerce van WordPress. Shoecolate koos voor een standaard webshop waarbij het stramien, het raamwerk, vastligt. Het voordeel van een standaard website ten opzichte van een maatwerk website is dat je niet van scratch af aan hoeft te beginnen. Dit betekent dat de basiskenmerken van de layout en de basisfunctionaliteiten van de website vooraf zijn bepaald. Binnen die kaders bouwden we verder; we voegden content toe en dompelden de webshop onder in de huisstijl van Shoecolate. Door het raamwerk aan te kleden, creëerden we alsnog een webshop met een geheel eigen karakter.

Webwinkel koppelingen

We breidden de basisfunctionaliteiten van de Shoecolate shop uit met begeerde extensies voor verzendingen, betalingen, administratie en marketing. Zo realiseerden we koppelingen met DHL, Mollie en e-Boekhouden. Met behulp van API’s (application programming interfaces) kunnen de verschillende software systemen onderling communiceren. Het resultaat is een eigentijds e-commerce platform met uiteraard ook een koppeling naar de social kanalen Instagram, TikTok, Facebook en Pinterest waarop Shoecolate actief is. Neem gauw een kijkje!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.