sluit
 • Over ons
 • Dit doen wij
 • Projecten
 • Actueel
 • Vacatures
 • Contact

Koffie of Gluk thee?

Runweg 20, 5258 BN Berlicum
T 073 888 58 42
E info@vrolijkonline.nl

Support nodig

E. support@vrolijkonline.nl
menu

Yourout.be

Online marketing

Onze klant Yourout.be nam vorig jaar buitensportbedrijf Newlife over. Beide bedrijven organiseren outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Zowel voor Yourout.be als Newlife maakten we de websites en voeren we vandaag de dag de online marketing. Wat houdt dat nou eigenlijk in? We maken een uitstapje naar de wereld van online marketing.

Online marketing activiteiten

De essentie van online marketing is het bereiken van doelen, zoals het werven van klanten, door de inzet van internet. Voor Yourout.be zetten we digitale middelen als Search Engine Advertising (SEA), Search Engine Optimalization (SEO) en social media in.

We stellen effectieve Google Ads campagnes op waarmee we gericht adverteren. Op die manier blijft Yourout.be zichtbaar in Google en bereiken we door middel van re-marketing geïnteresseerde mensen die al actief zochten op het gebied van outdoor activiteiten. Daarnaast voeren we SEO werkzaamheden uit waardoor de websites organisch goed worden gevonden en sterk blijven scoren in Google. Het contact met volgers en mogelijk nieuwe klanten houden we warm door regelmatig berichten te plaatsen op de social media kanalen van Yourout.be.

Onderscheidend vermogen

Omdat Yourout.be en Newlife een soortgelijk aanbod hebben, onderzochten we de proposities van beide bedrijven om ze allebei goed online te kunnen vermarkten. We concludeerden dat Yourout.be zich vooral richt op arrangementen, accommodaties en grote groepen (scholen, teams, families) en Newlife zich vooral focust op de activiteiten op zich en individuen en kleine groepen (vrienden, vrijgezellen, gezinnen). Op basis van die onderscheidende informatie, een zoekwoordonderzoek en de wensen van de klant bouwden we een website voor Newlife. Een stoere website gericht op de leukste outdoor activiteiten in de Ardennen.

Up to date op www

Helaas werden ook Yourout.be en Newlife dit jaar door de corona perikelen getroffen. Activiteiten, arrangementen en overnachtingen waren uit den boze aan het begin van het normaal zo actieve toeristische seizoen. Na maandenlang noodgedwongen gesloten te zijn geweest, zijn ze nu weer open! Aan Vrolijk Online de taak om dat goede nieuws te verspreiden op het wereldwijde web. Ook dat is online marketing.

Online traffic creëren

Yourout.be vroeg ons op korte termijn meer verkeer naar hun websites te genereren met als hoofddoel de lokale bevolking te enthousiasmeren om activiteiten in eigen omgeving te plannen. En daarnaast om mensen binnen te halen voor een sportief dagje in de buitenlucht. Om dit te realiseren zetten we onderstaande stappen:

 • We hebben een aantrekkelijke, algemene tekst (landingspagina) geschreven over het diverse aanbod van Yourout.be om te laten vertalen naar het Frans voor de locals
 • We hebben een Franstalige Google Ads campagne opgezet om de lokale doelgroep aan te spreken
 • We hebben extra content gemaakt voor dagjesmensen
 • We hebben de Google Ads campagnes uitgebreid om beter af te stemmen, targeten, op de doelgroep ‘dagjesmensen’
 • We hebben actief berichten geplaatst op de social media kanalen Facebook en Instagram om de volgers te laten weten dat ze weer volop leuke activiteiten en arrangementen kunnen boeken
 • In het najaar zullen we een nieuwsbrief opstellen om scholen te benaderen

Continuïteit online marketing

Online marketing is een lopend proces om producten en diensten blijvend onder de aandacht van hun afnemers te houden, waarbij je continu inspeelt op razendsnelle online ontwikkelingen en gedragscodes. Omdat Newlife recent door Yourout.be werd overgenomen, willen we deze speler goed leren kennen: we doen een uitvoerige concurrentie analyse, we houden een grondig doelgroeponderzoek en bezoeken de locatie. Op basis daarvan smeden we een nieuw online marketing plan dat naadloos aansluit bij de tijd, de doelgroep en de klantwensen. Actueel en actief!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.