menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
juli 2023

Web development

Umbraco 12: Een nieuwe release voor het toonaangevende CMS-platform

Blijven vernieuwen is ontzettend belangrijk in de online wereld. Ook Umbraco blijft vernieuwen. Het populaire open-source CMS Umbraco heeft zijn nieuwste versie, Umbraco 12, gelanceerd. Met deze release zet Umbraco een grote stap voorwaarts in functionaliteit, prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Wij nemen je graag mee in de nieuwe mogelijkheden van deze versie!

Resumé

Meer weten over Umbraco 12?
Neem contact op met Jeroen!
foto van team lead development Jeroen
Jeroen Mink
Team lead development
jeroen@vrolijkonline.nl
06 - 18 52 53 90

Content Delivery API

Om ervoor te zorgen dat Umbraco 12 klaar is voor de toekomst, heeft het ontwikkelteam ook aandacht besteed aan schaalbaarheid en flexibiliteit. De nieuwe release biedt verbeterde mogelijkheden voor het beheren van meerdere sites en biedt een uitgebreide API voor integraties met derden. Hierdoor kunnen bedrijven hun Umbraco-gebaseerde websites en applicaties eenvoudig aanpassen en uitbreiden om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Umbraco 12 bevat een Content Delivery API, wat inhoudt dat je de content van je website ook buiten je site beschikbaar kunt stellen. Bijvoorbeeld richting een intranet of native app. Zo werk je efficiënter en ben je nog flexibeler in het gebruik van jouw content en informatie.

Verbetering van ImageSharp

In de eerdere versie van Umbraco 11 werd ImageSharp al geüpdatet. ImageSharp verzorgt het automatisch verkleinen van afbeeldingen in een Umbraco site. Sinds Umbraco 11 is Umbraco minder afhankelijk van ImageSharp. ImageSharp wordt namelijk als een apart pakketje met Umbraco meegestuurd, waardoor het vanaf Umbraco 11 mogelijk is om onafhankelijk van de Umbraco versie te upgraden naar toekomstige hoofdversies van ImageSharp. 

ImageSharp 3, zoals de nieuwe versie heet, heeft verschillende nieuwe mogelijkheden voor beeldbewerking. Zo ondersteunt ImageSharp nu meer mogelijkheden in verschillende typen afbeeldingen. Het hoogtepunt van de update is echter de HMAC-beeldverwerking beveiliging. Deze feature zorgt ervoor dat het een stuk moeilijker wordt om de afbeeldingen van jouw website te manipuleren. Hierdoor voorkom je mogelijke aanvallen op jouw website. 

En verder

Een andere belangrijke verbetering in Umbraco 12 is de focus op prestatie optimalisatie. Door de introductie van geavanceerde caching mechanismen en optimalisaties van de database query's is de laadtijd van pagina's aanzienlijk verkort. Dit resulteert in een snellere en responsievere gebruikerservaring, wat essentieel is voor het behouden van bezoekers op een website.

Het belang van updaten

Up-to-date blijven met je website vinden wij erg belangrijk. Vrolijk Online volgt alle releases van Umbraco op de voet en zal proactief alle benodigde updates binnen jouw Umbraco-versie voor jou uitvoeren. Op deze manier is jouw CMS altijd up-to-date en voldoet deze aan de nieuwste veiligheidsnormen. Dit is onderdeel van de supportovereenkomst. Het gaat in dit geval om updates binnen een versie (bijvoorbeeld van 11.1 naar 11.3). Als er een volledig nieuwe versie beschikbaar is zullen we je hier altijd over informeren en om jouw goedkeuring vragen voor een migratie. Een dergelijke migratie (bijvoorbeeld van Umbraco 11 naar 12) is altijd aan te raden vanuit veiligheidsoverwegingen en voor de beste performance van jouw website.

Benieuwd naar de toekomstige releases van Umbraco? Via deze link vind je een actueel overzicht van alle toekomstige releases en wat deze voor jou betekenen.

Ben jij klaar voor Umbraco 12?

Umbraco 12 is een belangrijke mijlpaal voor het Umbraco-platform en biedt zowel ontwikkelaars als contentbeheerders nieuwe en verbeterde mogelijkheden. Met de verbeterde ontwikkelervaring, de prestatieoptimalisaties en de schaalbaarheidsopties zet Umbraco een grote stap voorwaarts in de wereld van CMS-systemen.

Wil je weten wat dit krachtig en flexibel CMS-platform voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We leggen je graag uit hoe je Umbraco 12 kunt inzetten voor jouw website!

Meer weten over Umbraco 12?
Neem contact op met Jeroen!
foto van team lead development Jeroen
Jeroen Mink
Team lead development
jeroen@vrolijkonline.nl
06 - 18 52 53 90

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl