menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
januari 2023

Web development

What's new in Umbraco 11

Op 1 december 2022 is Umbraco 11 uitgebracht. Deze nieuwste hoofdversie van het Umbraco CMS belooft nog betere prestaties en een nog betere ervaring voor ontwikkelaars. Wij vertellen je wat nieuw is.

Resumé

Meer weten over Umbraco 11?
Neem contact op met Ralph!
foto van developer Ralph
Ralph van Vugt
Development
ralph@vrolijkonline.nl
06 - 43 56 04 39

Migratie naar .NET 7

In de eerste plaats migreert Umbraco van .NET 6 naar .NET 7. Hiermee draait Umbraco 11 op de nieuwste versie van de Microsoft .NET technologie én op de meest recente versie van de C# programmeertaal. Door de migratie naar .NET 7 en ASP.NET Core 7 en C# 11 kent Umbraco 11 een nog betere performance en genieten zowel ontwikkelaars als gebruikers de nieuwste functionaliteiten van het CMS.

Block Grid Editor: spelen met blokken

De gloednieuwe Block Grid Editor in Umbraco 11 vervangt de populaire Grid Layouts Editor en Nested Content. Veel van de functies en mogelijkheden die de vorige editors zo populair maakten, zien we terug in de nieuwe editor. Het verschil is dat de Block Grid Editor, in plaats van rasters, blokken als bouwstenen gebruikt. Blokken hebben meer lay-out mogelijkheden, meer diepgang en meer flexibiliteit ten opzichte van rasters. De Block Grid Editor biedt hierdoor nieuwe manieren om content te structureren. De interface is soepel en de configuratie is beter. Bovendien is het een toekomstbestendige technologie. Het bouwen van een website in Umbraco 11 is als het spelen met blokken. Wat wil een ontwikkelaar nog meer!?

Verbeterde TinyMCE

Umbraco 11 bevat een verbeterde versie van TinyMCE. Deze software stuurt de Rich Text Editor in de backoffice van het Umbraco CMS aan. TinyMCE converteert HTML-elementen en toont deze op een gebruiksvriendelijke en begrijpelijke manier aan content editors.

U11 minder afhankelijk van ImageSharp

Om afbeeldingen te kunnen manipuleren (denk aan croppen en optimaliseren) is Umbraco afhankelijk van ImageSharp, de platformonafhankelijke, tweedimensionale grafische bibliotheek voor .NET. Met de komst van Umbraco 11 is deze afhankelijkheid verplaatst en daardoor sterk verminderd. ImageSharp wordt voortaan als een pakketje met Umbraco meegestuurd, waardoor het vanaf Umbraco 11 mogelijk is om onafhankelijk van de Umbraco versie te upgraden naar toekomstige hoofdversies van ImageSharp. Een mooie vooruitgang!

Marktplaats voor Umbraco pakketten

In Umbraco 11 is het onderdeel packages veranderd in een overzichtelijke marketplace. In één oogopslag zie je met welke pakketten je Umbraco kunt uitbreiden en welke diensten van derden je kunt integreren. De nieuwe Umbraco Marketplace omgeving laat een actueel overzicht van alle beschikbare Umbraco 8+ packages zien, evenals integraties en profielen voor het Umbraco Tech Partner netwerk. Voor oudere versies van Umbraco blijft de bekende pakketlijst bestaan.

Meer weten over Umbraco 11?
Neem contact op met Ralph!
foto van developer Ralph
Ralph van Vugt
Development
ralph@vrolijkonline.nl
06 - 43 56 04 39

Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl