menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl
juni 2024

Web development

Umbraco 14: grote aanpassingen onder de motorkap

De nieuwe versie 14 van Umbraco kenmerkt zich door veel grote aanpassingen “onder de motorkap”. Wijzigingen die je als gebruiker bijna niet ziet, maar wel goed merkt. En ook voor ons - ontwikkelaars - biedt deze versie heel veel verbeteringen.

Resumé

Umbraco draait op de nieuwste en beste versie van .NET met alle stabiliteit en prestaties die daarbij horen. Maar de belangrijkste focus voor deze release ligt op de backoffice (de gebruikersinterface en contentverwerking) en de API-laag die dit allemaal mogelijk maakt.

Nieuwe management API

Voor het beheren van content is snelle communicatie tussen de backoffice (het CMS) en de backend (database en services) een vereiste. Met de nieuwe Management API wordt deze communicatie drastisch verbeterd. Dit heeft niet alleen betrekking op de interne architectuur van Umbraco, maar vereenvoudigt ook de integratie met externe systemen en op maat gemaakte webapplicaties en sites

Om niet té technisch te worden: of je nu op zoek bent naar een headless CMS, microservice, op maat gemaakte webapplicatie of website: de mogelijkheden zijn eindeloos!

100% headless

Umbraco bood al aanzienlijke headless mogelijkheden, maar de introductie van de Management API maakt het plaatje compleet door een echte CRUD (Create, Read, Update, Delete) API toe te voegen die niet alleen voor de backoffice wordt gebruikt maar ook beschikbaar is om content te beheren met externe services en applicaties. Alle mogelijkheden die de backoffice biedt zijn nu op een veilige en gestandaardiseerde wijze beschikbaar.

Nieuwe backoffice

De backoffice (jouw werkterrein) is compleet vernieuwd! No worries: het werken in de backoffice zal een vertrouwde ervaring zijn, maar alleen beter, sneller en stabieler. Dit zorgt voor een fris en modern gevoel, terwijl de gebruiksvriendelijkheid behouden blijft zoals je van Umbraco gewend bent.

De nieuwe backoffice van Umbraco 14

Eén van de sterke punten van Umbraco is de uitbreidbaarheid van de gebruikersinterface om een ​​op maat gemaakte en volledig geïntegreerde ervaring te bieden. Met de toevoeging van nieuwe API’s is de backoffice volledig extension-first gemaakt. Ontwikkelaars beschikken nu over alle tools om maatwerk uitbreidingen, packages en integraties voor de backoffice te maken. Deze extension-first aanpak komt iedereen ten goede die met de backoffice werkt. Het helpt ook de consistentie en onderhoudbaarheid te verbeteren.

Umbraco 14 is vanaf nu beschikbaar! Wil jij ook een gebruiksvriendelijk, flexibel, modern én veilig CMS voor je maatwerk website of webapplicatie? Neem dan contact met ons op!


Bekijk alle updates
Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl