20 april 2018

Praktische informatie en actiepunten aangaande de AVG

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving in werking. Via deze pagina download je praktische informatie en actiepunten aangaande de AVG.

Je hebt er vast al van gehoord: de nieuwe Europese privacywetgeving die op 25 mei 2018 in werking treedt. Een complexe materie die je als MKB-ondernemer misschien liever vooruit schuift. Na de matige lancering van de cookiewetgeving een aantal jaren geleden heeft Europa zijn zinnen erop gezet de gegevens van personen in een breed perspectief te beschermen.


Nu, in het geval van de GDPR (General Data Protection Regulation) of in het Nederlands de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), blijkt dat het wel degelijk een serieuze zaak is en van iedere ondernemer wordt een inspanning verwacht. De Autoriteit Persoonsgegevens zal er streng op toezien dat ondernemers zich aan de nieuwe regels houden.

De nieuwe wetgeving is niet alleen flink inlezen, maar ook intern en extern onderzoeken hoe zaken momenteel zijn georganiseerd en de nodige maatregelen treffen. Denk aan het opstellen van juridische documenten en het aanpassen van je website en je (online) communicatie. Nog geen paniek, maar wel actie..!

Vrolijk Online kan je helpen om aan de nieuwe privacywetgeving te voldoen

Omdat de nieuwe wetgeving behoorlijk uitgebreid is, hebben wij deze nader bestudeerd met de websites, webshops en online marketing van onze klanten in het achterhoofd. Het resultaat is een overzicht van de belangrijkste informatie en concrete acties voor jou op een rijtje:

1. Wat houdt samengevat de nieuwe privacywetgeving in en is deze voor mijn onderneming van belang?

2. Welke zaken moet ik concreet organiseren zodat mijn website of webshop op orde is?

3. Hoe kan Vrolijk Olline mij hierbij helpen? Download hieronder de checklist nieuwe privacywetgeving of neem direct contact met ons op

Download

Linda Gubbens-van Nuland

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief