menu Sluit

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42
info@vrolijkonline.nl

Webdesign

Webdesign is het ontwerpen en vormgeven van de voorkant van websites en webshops. Een website is het online visitekaartje van je bedrijf; het webdesign laat zien wie je bent en waar je voor staat.

Professioneel webdesign

Het is belangrijk dat een webdesign de juiste uitstraling heeft. Passend bij het imago en de huisstijl van je bedrijf. Niet alleen de grafische vormgeving, ook de gebruikerservaring en het gebruiksgemak behoren tot het begrip webdesign. Een goed webdesign is dus niet alleen esthetisch, maar ook gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en logisch.

Interaction design

Een webdesign begint met een interaction design. Deze ontwerpdiscipline houdt zich bezig met de structuur van de website waarbij de focus ligt op de interactie tussen ontwerp en gedrag. Het interaction design werken we uit in een zogenaamde wireframe, een schematische weergave van de website. Een wireframe is wat stijl betreft volledig blanco. Het gaat puur om de structuur van de website: het menu, de navigatie, de functionaliteiten en de gebruikersinterface.

UX-design

UX staat voor user experience ofwel gebruikerservaring. Bij het UX-design staat de ervaring van de eindgebruiker centraal. In alle ontwerpfasen houden we rekening met de user experience door te kijken naar de behoeftes van de beoogde gebruiker. Met als doel het creëren van de optimale customer journey; de meest ideale klantreis door jouw website.

Dominique en Mariëlle in gesprek met Ralph in de vergaderruimte

Visual design

In de visual design fase nemen we de huisstijl van de opdrachtgever als uitgangspunt. Het brandbook en het logo dienen als basis voor de visuele vormgeving. Het online beeld- en kleurgebruik ademt dezelfde, herkenbare sfeer uit als de huisstijl.

Responsive design

Alle websites die we ontwikkelen zijn responsief en dus geschikt voor elk device. Gebruikers krijgen ongeacht het type apparaat waarmee ze online gaan dezelfde website met dezelfde content te zien. Of je bezoekers nu surfen op een smartphone, tablet, laptop of pc, het design van je website past zich automatisch aan de schermafmetingen van het betreffende apparaat aan.

Mobile first design

Bij het indexeren van websites kijkt Google in eerste instantie naar het mobiele webdesign. Mobile first is dan ook de strategie die we bij het bouwen en ontwerpen van websites hanteren. Bezoekers met mobiele telefoons zijn daarbij het uitgangspunt.

SEO meets design

Al vanaf het interaction design zijn onze online marketeers aan de zijlijn betrokken bij het webdesign. Zij adviseren onze vormgevers over de SEO (Search Engine Optimization) aspecten van het webdesign, zodat een website bij livegang ook op het visuele vlak hoge ogen gooit in Google.

Visitekaartje én leadgeneratie

Een welvarende website is online makkelijk vindbaar, spreekt aan en genereert omzet. Het webdesign wekt belangstelling en zorgt voor de juiste beleving en flow en zet uiteindelijk aan tot actie. Een succesvol webdesign functioneert dus niet alleen als visitekaartje, maar ook als leadgenerator. Ben jij op zoek naar een professioneel en passend webdesign? Een webdesign in stijl met jouw organisatie of onderneming? Dan ben je bij Vrolijk Online aan het juiste adres!

Kennismaken?

Dat vinden wij een goed idee! Wij houden van persoonlijk contact dus we maken graag een afspraak!

+31 (0) 73 888 58 42 info@vrolijkonline.nl